Fırında mantar ve yumurtalı kabak

Kahvaltı için istiridye mantarıyla da hazırlayabileceğiniz soğanlı bir soteye keçi peyniri ekleyip bunları kabakların içine doldurun, yumurta ve kimyonlu yoğurtla kapatıp fırınlayın

Haberin Devamı

MALZEME

(Altı adet için)
Dolmalık kabak 6 adet
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Kuru soğan 1 adet, küçük
Ayı mantarı 100 gram
Maydanoz 1 çorba kaşığı, doğranmış
Keçi peyniri 2 çorba kaşığı, ufalanmış
Süzme yoğurt 100 gram
Yumurta sarısı 1 adet
Elma sirkesi 1 tatlı kaşığı
Kimyon tozu 1/2 çay kaşığı
Sarımsak yarım diş, rendelenmiş
Yumurta 6 adet
Pul biber
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

* Üstünü kaplamada kullanılacak yoğurt sos için süzme yoğurt, yumurta sarısı, sirke, rendelenmiş sarımsak, kimyon, zeytinyağı, bir çorba kaşığı su ve tuzu bir kâsede çırpın.
* Kabakların saplı kısmını yumurta sarısı genişliğinde kesin. Kabak oyucu ya da çay kaşığıyla içlerini bir parmak kalınlığında kabuk kalacak şekilde alın.
* Fırını 190 dereceye kurun.
* Kabakların içini dışını güzelce tuzlayın.
* Kuru soğanları piyazlık dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırıp soğanları ekleyin, birkaç dakika kavurduktan sonra küçük küçük doğradığınız ayı mantarlarını ekleyin. Kurutulmuş ayımantarı yani porcini aldıysanız 30 gram kadarını ılık suda bekletip aynı şekilde kullanın. Mantarlar hafifçe piştikten sonra tuz ve karabiberini ilave edip ocaktan alın.
* Soteye ince doğradığınız maydanozları, ufaladığınız peyniri de kattıktan sonra hepsini çatalla ezerek güzelce karıştırın ve tuzunu tekrar kontrol edin.
* Bu iç malzemesinden birer çorba kaşığı kadarını kabakların içine doldurup ısıya dayanıklı bir tepsiye yerleştirin ve fırına alın. 15-20 dakika pişirip kabaklar yumuşamaya başladığında çıkarın ve her kabağın içine birer yumurta kırın. Üstüne biraz tuz serpin ve çırptığınız yoğurtla kabakları kapatın.
* Tekrar fırına alıp 8-10 dakika, üstleri renk alıncaya kadar pişirin. Çıkardığınızda isterseniz üstlerine pul biber serpin ve sıcak olarak servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları