Fırat, Sincik Seçim Karargahının Açılışını Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Fırat, Sincik Seçim Karargahının Açılışını Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 19:08

HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, memleketi Adıyaman’ın Sincik ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi.
HDP Adıyaman milletvekili adayları ve teşkilat mensuplarının katıldığı seçim bürosu açılış kurdelesini Dengir Mir Mehmet Fırat kesti. Açılışta konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun temellerinin Sincik’te atıldığını dile getirdi.
Fırat, “Türkiye Cumhuriyetin kuruluşu Sincik’te yapılmıştır. Atatürk Sivas Kongresini toplandığında, o kongrenin basılması istendiğinde, Hacı Bedir Ağa önderliğinde Rişvan Aşireti tarafından bu baskın önlenmiştir. Sivas Kongresi durduğu halde yeniden çalışmaya başlamış ve Türkiye Cumhuriyetin temelleri bu kongrede atılmıştır. Bu halk her şeye layık, bu halk için hayatımı feda etmeye hazırım ve 42 yıldır Sincikli hemşehrilerim için siyasetin içerisinde bulundum. Sincik’te görmüş olduğunuz hizmetlerin hemen hemen hepsinin altında benim imzam vardır. Belki Adıyaman’a haksızlık yaptım, Sincik’e bir ayrıcalık tanıdım, çünkü Sincik en geri kalmış yöremizdi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!