Finike'de, arkeolojik sualtı çalışmaları yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Finikede, arkeolojik sualtı çalışmaları yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 13:42

Finike'de, arkeolojik sualtı çalışmaları yapılıyor

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı izniyle Finike kıyılarında 18 kişilik ekiple arkeolojik sualtı çalışmaları başlatıldı.
Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Unitwin Topluluğu Koordinatörü Doç.Dr. Hakan Öniz önderliğinde, Finike kıyılarında 10 gün sürecek arkeolojik sualtı envanter çalışması yapılacak. Arkeolojik sualtı araştırmaları projelerinde yer alan, sonar tarayıcı sistemlerinden, sualtı robotuna kadar teknolojik olarak tam donanımlı olan Akdeniz Üniversitesi'ne ait 27 metre uzunluğundaki 'Arkeo' adlı gemideki 18 kişilik ekiple yürütülecek çalışmalarda sualtı arkeolojik zenginlikler kayıt altına alınacak.
Limyra Kazı Başkanı Martin Seyer, 2.Kazı Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Zeynep Kuban, sualtı çalışmaları için Finike'ye gelen ekibi 'Arkeo' adlı gemide ziyaret etti.  Ziyaret sırasında karşılıklı yapılan sohbette, Finike'nin deniz arkeolojisi açısından önemli bir yer olduğu belirtildi. Birçok tarihi olaya şahit olmuş, kıyısında birçok deniz savaşı yaşanmış, uluslararası deniz ticaret yolu üzerinde Finike kıyılarında gerçekleştirilecek bu çalışmanın tarihin aydınlatılması açısından önemli olduğu bilgisi paylaşıldı.  
FOTOĞRAFLI
Foto: Doç.Dr. Hakan Öniz ve ekibi,  Limyra Kazı Başkanı Martin Seyer, 2.Kazı Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Zeynep Kuban araştırma gemisinin önünde toplu fotoğraf

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!