Finalin Sultanları: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Finalin Sultanları: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2003 01:53

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda, Türkiye'nin adını tarihinde ilk kez finale yazdı. Bayan Milliler, yarı finalde Hollanda'yı eze eze 3-0 yendi.

Yarı finaldeki rakibi Hollanda'yı 66 dakikada dize getiren ay yıldızlı ekibimiz, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi. Milli Takımımız bugün saat 19.00'da Polonya ile şampiyonluk maçı yapacak.

NE mutlu... Bu günleri de gördük. Kim derdi ki, voleybolda Avrupa'da finali göreceğiz diye. Önce rüyaydı şimdi gerçek oldu. Mutluyuz, gururluyuz, bugün kupayı ülkemize getirmenin inancındayız. Bir kere coştu bizim kızlar. Rus galibiyetinden sonra, şimdi de yarı finalde Hollanda'yı 66 dakikada 3-0 yenip, finale Polonya ile birlikte adını yazdırmanın coşkusunu yaşıyoruz. Birinci sete çok iyi servis atarak başladık. Önce Natalia, arkasından Neslihan, seyircinin desteği ile bozulan Hollanda defansında manşeti de dağıttı. Diğer voleybolcularımız da iyi oynayınca seti 25-17 önde bitirdik. İkinci sette Neslihan'ın demir gibi smaç servisleri vardı. Aysun’un tekli bloğuyla Hollanda hücumlarını durdurduk, son sayılarda da Bahar, Gülden ve Natalia ile coştuk.

Üçüncü sette kızlarımız yorulunca Hollanda dengeyi kurdu. Ancak, köşelerde devleşen Natalia ve Esra ile rakibin maça ortak olma çabasını boşa çıkarttık ve salondan 3-0 galip ayrıldık. Maçın bitimiyle birlikte sevinç gözyaşları döken kızlarımız, sahada halay çekerek ve göbek atarak zaferlerini kutladı.


SALON: Atatürk

HAKEMLER: Jarmo Salonen (****) (Finlandiya), Biber Volodymyr (*****) (Ukrayna)

TÜRKİYE: Bahar (****), Natalia (*****), Özlem (****), Neslihan (****), Esra (****), Aysun (****), Gülden (Libero ****) (Mesude ****, Pelin ****)

HOLLANDA: Donets (*), Leferink (****), Huurman (***), İ.Visser (****), Sustring (**), Kim Staelens (**), Wijnhoven (Libero ***) (Sanders *, C.Staelens *, V.D. Wel *, Van Kien *)

SETLER: 25-17, 25-22, 25-22

SÜRE: 66 dakika (19, 23, 24)


Şampiyonada bugün


11.30 Bulgaristan-Romanya

(7'ncilik-8'incilik)


14.00 İtalya-Rusya

(5'incilik-6'ncılık)


16.00 Almanya-Hollanda

(3'üncülük-4'üncülük)


19.00
Türkiye-Polonya

(Final)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!