Finale bir adım kaldı

G.Saray Cafe Crown, Banvit’i yenerek seride 2-1 öne geçti. F.Bahçe Ülker ile finali oynamaya iyice yaklaştı.

Haberin Devamı

GALATASARAY Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi Play-off yarı finali 3. maçında Banvit’i 73-61 yenerek seride 2-1 öne geçti. Son maçı kaybettiği rakibini Abdi İpekçi’de ağırlayan sarı kırmızılılar, yarın yine sahasında oynayacağı karşılaşmayı da kazanırsa finalde Fenerbahçe Ülker’in rakibi olacak.

4 sayıya düştü

Dün akşam Oktay Mahmuti’nin oyun planı; Göksenin’in Banvit oyun kurucusuna yaptığı sert baskıyla takımı ateşlemek ve evinde boyalı alanı kapatan savunması ile sonuca gitmekti. Ve bu plan, genellikle iyi bir şekilde işledi. Orhun Ene ise, alan savunmasıyla Galatasaray Cafe Crown’un temposunu düşürmeyi planlamıştı.
Ancak Golubovic’in bu savunmada aksaması maçın ilk yarı momentumunun tamamiyle sarı kırmızılıların eline geçmesine neden oldu. Tüm maç boyunca sakin kalmasını bilen Banvit, sarı kırmızılıların savunmada olmasa da, hücumda ilk aksamasını iyi değerlendirerek, farkı bir ara 4 sayıya kadar düşürdü.

Haberin Devamı

Kolay olmayacak

Tüm maç boyunca en hızlı hücumu, hem de yarı saha hücumunu iyi yapan Galatasaray Cafe Crown, önce alan savunmasıyla Banvit çıkışını geçti. Sonra da adam adama savunması, Shumpert ve Tutku’nun koordinasyonuyla zor maçı almasını bildi.
Ancak Banvit de bu karşılaşmada serinin kolay olmayacağı mesajını net bir şekilde verdi.

Yazarın Tüm Yazıları