"Filenin Sultanları" İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 11:21

İzmir'de başlayacak 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri A Grubu 2. Turnuvası'nda mücadele edecek A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, "İyi oynayıp, Avrupa Şampiyonası finallerine kalmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Barbolini, yaptığı açıklamada, 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. turunda ilk maçlarda 3'te 3 yaparak büyük bir avantaj yakaladıklarını, ev sahibi konumunda oldukları İzmir'de bunu kullanarak şampiyonaya direkt katılmak istediklerini söyledi. Öncelikli amaçlarının Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydeden Barbolini, "İyi oynayıp, Avrupa Şampiyonası finallerine kalmak istiyoruz. Bu bizim için önemli. Çünkü bu elemelerden sonra yaklaşık 1 ay aradan sonra Grand Prix ve Dünya Şampiyonası'na odaklanacağız" dedi.

Barbolini, Acıbadem Bayanlar Ligi'nin dünyanın en iyi ligi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla Türk oyuncular kendilerini geliştirebilir. Ancak bazı oyuncuların forma giyememesine rağmen o takımlarda devam etmek istemesini anlayamıyorum. Bir takımda yedek olarak yer almak ve yeterince süre almamayı kabullenemiyorum. Büyük bir takımda mücadele etmek önemlidir ancak kendi kalitenizi yükseltmek için maç yapmak zorundasınız."

Genç takımlarda elde edilen başarıların önemli olduğunu kaydeden Barbolini, ancak gerçek başarının 5 yıl sonra bu ekiplerde başarı yakalayan oyuncuların daha üst seviyede oynaması olduğunu sözlerine ekledi.

Turnuva programı

Atatürk Voleybol Salonu'nda Türkiye, Finlandiya, Belarus ve Danimarka'nın katılımıyla yarın başlayacak 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri A Grubu 2. Turnuvası'nda grubu lider tamamlayacak ekip doğrudan 25 Eylül-4 Ekim 2015 tarihlerinde Belçika ve Hollanda'da düzenlenecek 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazanacak. 2. ekip ise 3. tur müsabakalarında şampiyonaya katılmak için mücadelesini sürdürecek.

Belarus'un Mogilev kentinde oynanan ilk 3 maçı da kazanan Türkiye'nin liderliğini sürdürdüğü grupta, Ay yıldızlı ekibi 6 puanla Finlandiya takip ediyor.

Turnuvada tüm maçlarını saat 19.30'da oynayacak Türkiye yarın Danimarka, cumartesi günü Finlandiya ve pazar günü de Belarus'la karşılaşacak. Turnuvada yarın ayrıca saat 17.00'de Finlandiya-Belarus karşılaşması oynanacak.

BAKMADAN GEÇME!