FILA'dan şikeye savaş

Güncelleme Tarihi:

FILAdan şikeye savaş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya Güreş Federasyonları Birliği (FILA), güreşte şikeyi ortadan kaldırmak için mücadele başlatıyor.

İtalya’nın başkenti Roma’da, Cumartesi günü yapılan FILA toplantısında, müsabaka kurallarında yapılması düşünülen değişikliklerin yanı sıra, şikenin önüne geçebilmek için neler yapılması gerektiği görüşüldü.

HAKEMLER SONRA BELİRLENECEK
Toplantıya katılan FILA üyesi Ahmet Ayık, "Müsabakaları yönetecek hakemlerin önceden açıklanmaması görüşü ağırlık kazandı. Buna göre hakemler, sporcular mindere çıktıktan sonra kura ile belirlenecek, ya da FILA’nın her organizasyon için oluşturacağı farklı bir komisyon, yine sporcular mindere çıktıktan sonra müsabakayı yönetecek hakemleri görevlendirecek“ dedi.

Ahmet Ayık ayrıca, Türkiye Güreş Federasyunu’nun daha önceki toplantılarda ortaya attığı, müsabaka sisteminin değiştirilmesi yönündeki önerisinin de kabul gördüğünü açıkladı. Özellikle 1. tur grup maçlarında yaşanan şike olaylarının önlenmesi için direkt eleminasyon sistemi önerildiğini ifade eden Ayık, "Ancak bu kabul görmedi. Bizim önerimiz olan, tüm sıkletlerde müsabakaların 2 grupta yapılması ve 2’şer yenilgisi olan sporcuların bir üst tura yükseltilmesi görüşü prensip olarak kabul edildi" dedi.

İZMİR'DE UYGULANACAK
FILA Başkanı Milan Ercegan, bu uygulamanın öncelikle bir uluslararası turnuvada denenmesi gerektiğini belirterek, İzmir’de yapılacak Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası’nda uygulanmasını istedi.

Roma’da ele alınan konular, 17-20 Mayıs tarihlerinde Antalya’da yapılacak Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası öncesinde gerçekleştirilecek FILA toplantısında yeniden görüşüldükten sonra karara bağlanacak.

Bu arada, FILA’nın Roma’da başlayan antrenör seminerine, Türkiye’den Haluk Koç ve Sait Deniz katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!