Fikret Otyam Sanat Parkı Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Fikret Otyam Sanat Parkı Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 14:20

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL, FİLİZ OTYAM'A EŞİ FİKRET OTYAM'IN PORTRESİNİN BULUNDUĞU BİR KABARTMA HEDİYE ETTİ

Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Ressam, Gazeteci-yazar Fikret Otyam anısına oluşturulan sanat parkı açıldı.
Antalya’da 9 Ağustos tarihinde hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve usta ressam Fikret Otyam anısına Muratpaşa Belediyesi tarafından oluşturulan sanat parkı açıldı. Açılışa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ünlü ressamın eşi Filiz Otyam, dostları ve sanatçılar katıldı. Açılışta konuşan Deniz Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, hizmetlerinden dolayı Başkan Uysal’a teşekkür ederek, "İnsana hizmet sloganı ile başlayan hizmetlerinden biride şu an içinde bulunduğumuz bu parka yazar, gazeteci, ressam Fikret Otyam’ın ismini vermekle o’nu gönlümüzde yaşatmaktadır. Sanatı ve sanatçıyı çok seven başkanımız ANSAN’a çalışma ve sergi ofisini de tahsis etmişlerdir" dedi.
Anadolu’nun çok farklı kültürlerin bir kesişim noktası olduğunu belirten Muratpaşa Beledilye Başkanı Ümit Uysal ise, "Bugün dünyanın en büyük sanatçılarından birisinin anısına bu parkın açılışını yapıyoruz. Farklılıklarımızın ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu Fikret Otyam’da görebilirsiniz. Yazdıklarında ve resmettiklerinde bu farklılığı görebilirsiniz. Fikret Otyam’ın sanat eserlerinde bütün etnik kökeni, kültürü, durumu, farklılıkları ne olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz. Fikret Otyam’ı tanıma şansı yakalamamış yeni kuşakların onun sanatıyla, röportajlarıyla ve onun dünyaya bıraktığı mesajla ilgilenmelerine vesile olursak, amacına uygun birşey yapmış oluruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Fikret Otyam’ın eşi Filiz Otyam’a Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından Otyam’ın portresinin bulunduğu bir kabartma hediye edildi. Daha önce Akide Parkı olarak adlandırılan ve toplam bin 250 metrekare alan üzerine kurulu olan Fikret Otyam Sanat Parkı’nın içerisinde Deniz Mahallesi Muhtarlığı ve Antalya Sanatçılar Derneği’ne (ANSAN) ait alanda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!