Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem

Güncelleme Tarihi:

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 11:28

Beşiktaş Divan Kurulu toplantısı Vodafone Arena Stadyumu'nun koridorlarında yapılıyor. Rekor katılımın gerçekleştiği toplantıya yönetim kurulu üyeleriyle beraber Başkan Fikret Orman'da katılıyor. Toplantıya ise kendisine ve yönetim kuruluna gelen eleştiriler için kürsüye gelen ve 85 dakika boyunca hayli gergin bir konuşma yapan Fikret Orman damga vurdu. Orman konuşmasında, Reza Zarrab'a loca satışı nedeniyle gelen eleştirilere de yanıt verdi: Ben ne vergi dairesi başkanı ne de kimin haram kimin helal kazandığını tespit eden kurumum...

Haberin Devamı

Toplantıya Divan Başkanı Yalçın Karadeniz'in konuşmasıyla başlandı. Divan Başkanı Karadeniz şampiyonluk yarışında son haftalara girildiğini ve tecrübeli bir isim olarak birlik beraberlik gösterilirse 'tünelin ucundaki ışığın' görüleceğini iddia etti. Karadeniz ayrıca yönetim kurulu ve Başkan Fikret Orman ile aralarında maddi konularda yaşanan polemiğe de değinerek, "Kulübümüzün idari ve mali hareketlerini hatta her konuyu ve hatta gazetede okuduğum istifam konusu dahil olmak üzere konuşacağımız konular için uzun vakitler vardır. Gündemimiz de aynen uygulanacaktır" dedi.

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem

BEŞİKTAŞ'IN BORCU AÇIKLANDI
Karadeniz'den sonra kürsüye gelen Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Kulübü’nün toplam borcunun 977 milyon 885 bin 110 TL olduğunu açıkladı. Bu borcun 403.167.141 lirası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'ne 574.717.969 lirası ise Beşiktaş A.Ş'ye ait olarak görünüyor.

FİKRET ORMAN KÜRSÜDE: REZA ZARRAB'DAN CEO'YA KADAR...
Daha sonra kürsüye gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman konuşmasına başladı. Orman'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Vodafone Arena’ya hoş geldiniz. Toplantıyı burada yapmak istedim. Sizlerle bu inşaat halini hep beraber yaşayalım, güzel bir gün olsun istedim. Burası Beşiktaş’ın mal varlığı. Bu tarihi günde her konuyu konuşacağız. Ben ve arkadaşlarım Divan Kurulu toplantılarını çok önemsedik. Burası Genel Kurul ve hesap verme yeri değildir. Yönetim Kurulu hesabı Genel Kurulu’na verir. Bir Divan Kurulu üyesi olarak sizleri önemsediğim için bütün Divan toplantılarına katıldım ve tüm yöneltilen sorulara cevap vermeye çalıştım. Ama burası soru, cevap yeri değil. Burası, canlı yayınlandığı için, 'Beşiktaş Yönetim Kurulu’na şunu söyledim' diyerek hava atma yeri de değil. Şimdi Reza Zarrab’dan CEO’nun maaşına kadar her şeyi konuşacağız.

Haberin Devamı

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem


'NİHAT KAHVECİLERE FERRARİLERE ÖDENEN PARALAR...'
Biz yönetimi devraldığımızda 481 Milyon TL borç vardı. Nakde dönüşen rakamlar düşürüldüğünde 431 Milyon TL borç oluyor. Ancak bu borç kaleminin içine şu sayacaklarım eklenmemiş; Aktif Bank’a 27 Milyon TL ödedik. Ferrari’ye 18,5 Milyon TL ödedik. 14 Milyon Lira futbol takımın bir aylık maliyeti. Oyuncu stopajları ile ilgili düzeltme için 10 Milyon TL verdik. Nihat Kahvecilere falan verdiğimiz faizler ve mahkeme masrafları için 2,5 Milyon TL ödedik. Onu da yazmayın bizim hediyemiz olsun... Bizim borcumuza yazın. Bunlar o borca eklenmemiş. Basitçe bir sağlama yaparak 585 Milyon TL değil daha fazla borç ile almışız.

'DEMİRÖREN ERDOĞAN'I STADYUM KONUSUNDA İKNA ETTİ AMA...'
Herkes her şeyi bilecek. Bu stat neyle yapılıyor? Bunun iznini ilk günden itibaren biz almışızdır. Müracaatı dahil her şeyi biz yapmışızdır. Yıldırım Dmirören ve yönetimi statla alakalı çalışmada bulunmuştur, doğrudur. Stadımızın burada yapılması için o zaman ki Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımızı ikna eden Yıldırım Demirören’dir. Ama yasal olarak bir plan ve belge yoktur.

Bu stadı yapmasaydık bu borçlanma olur muydu? Stada harcadığımız 185 Milyon TL bu borcun içerisinde. Benden evvel ne stadyuma, ne tesislere bir çivi çakılmamıştır. Hepsine para harcadık. Futbol takımının sahası yok, geliri yok, hiçbir şeyi yok... Transfer yapılıyor, şampiyonluğa oynanıyor... Bunlar nasıl oluyor? Demba Ba gökten mi indi, nereden geldi? Bütün her şey bu borçların içerisinde. Bir stat yapılması insanı üzer mi?

Haberin Devamı

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem


'CEO'NUN MAAŞINI 50 BİN TL'YE ÇIKARTTIK'
Bu kulübe geldiğimizde Bülent Bey diye bir CEO vardı 15 bin dolar, bugünün kurayla 40 bin TL maaş alıyordu. Biz çalışmak istemedik, ayrıldık. Yeni bir CEO getirdik, daha az maaşla başlattık. Ben tek başıma yapmıyorum bu işleri, bu arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Bunun sonucunda 50 bine çıkarttık maaşını CEO arkadaşımızın. Bu gizli kapaklı iş değil. Affetsinler beni, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu tip çalışanları 60 bin dolar alıyorlar.

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem
FİKRET ORMAN KÜRSÜDE ONU ARADI VE SORDU


'ZARRAB... BEN KİMİN HELAL KİMİN HARAM KAZANDIĞINI TESPİT EDEMEM'
Gelelim REZA ZARRAB konusuna... Beşiktaş çok büyük bir kulüp, iş adamı olsun çaycı olsun her kesimden taraftarlarımız var. Bizim elimizde yalan makinası yok. Karşımızdaki ne derse ona inanrız.

Biz rakiplerimizin stadyumları bittiği halede satamadığı localardan 146'sından 145'ini satmışız. Ben Vergi Dairesi başkanı değilim. Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit eden kurum da değilim. Ben sadece Beşiktaş'ın başkanıyım.

Daha önce tanımadığım etmediğim bir kişi. Görüşmek istedi 'buyursun görüşelim' dedim. Beşiktaşlı olduğunu söyledi loca almak istedi. Loca almak istemiş arkadaş, bizde satmışız... Ne yapmışız biz? Diyorlar ki Fenerbahçeli... Yahu bana 'Beşiktaşlıyım' dedi. Ben nereden bileyim?"

Haberin Devamı

Fikret Orman: Ben kimin haram kimin helal kazandığını tespit edemem


KARADENİZ DE ORMAN'A AYNI SERTLİKTE CEVAP VERDİ
Başkan Fikret Orman'ın konuşmasından sonra kürsüye Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz geldi. Orman'ın sert sözlerine hedef olan Karadeniz'in cevabı da aynı oranda sert oldu. Yalçın Karadeniz, Fikret Orman'a, 'Bu stadın yapılmasını istemeyen Beşiktaşlının Allah belasını versin' diyerek cevap verdi. Fikret Orman'ın, '15-20 gün başkanlık yaptın kulübü deplasmana götürecek para yoktu dedin' sözlerine de oldukça sinirlenen Karadeniz, 'Başkanın konuşması ile icraatı bir değil. Bir başkana da 10-15 gün başkanlık yaptı diyemezsiniz. Bu size yakışmaz' dedi.

Haberin Devamı

Yalçın Karadeniz'in de oldukça sinirli yaptığı konuşmanın detayları şu şekilde:

"Netice olarak geldiği günden bu yana bu camia başkana destek veriyor. Belki de haklıdır. Başkan tek başına çalışıyor. Yoruluyor ve meselelere fazla eğilemiyor. Takdir edilecek tarafı var. Başkanlık ona yakışıyor. Ama başkanın konuşması ile icraatı bir değil. Bir başkana da 10-15 gün başkanlık yaptı diyemezsiniz. Bu size yakışmaz. 2007'de bana omuz omuza destek verdiniz. Rahmetli babanız hasta vaziyette bana rey atmak üzere buraya geldi. Ben nankörlük yapamam. Bu konuşmaları da dost konuşması olarak kabul edin.

Beşiktaş Kulübü tek başlıdır. Buna kimse karşı koyamaz. Bu Divan'ın 30-40 senelik üyelerini dinleyiniz. Burada söylenenler iftira ve düşmanca hareketler değildir. Beşiktaş'ı düşünerek söyleyen insanlardır. Mesela bu stadın yapılmasını istemeyen Beşiktaşlı'nın Allah belasını versin. Hangi Beşiktaşlı böyle düşünebilir? Sanal bir düşman yaratmayalım. Burada herkes Beşiktaşlı. Beşiktaş için her yapılan işinin sahibi biziz."

Haberin Devamı


ORMAN: UEFA AYNI İNCELEMEYİ G.SARAY'A DA YAPTI SONUCUNU GÖRECEĞİZ
Beşiktaş'ın Divan Kurulu toplantısı, Fikret Orman'ın tekrar kürsüye gelerek eleştirilere yanıt vermesiyle tamamlandı.

Orman, yaptığı ikinci konuşmada UEFA yetkililerinin kulüpte yaptığı incelemeyle ilgili bilgiler verdi. Fikret Orman, iki yetkilinin kulübe gelip inceleme yaptığını belirterek, "Onlara 5 yıllık bir projeksiyon verdik. UEFA tarihinde kimse 2 yıllık bir planlama verememiştir. Bize 3 senelik süre verdiler. Bu incelemeleri Galatasaray'a da yapmışlar. Vermiş oldukları hedefleri tutturamadılar. Ne olacağını bundan sonraki süreç gösterecektir" dedi. Başkan Orman ayrıca 75 milyon liralık zarar açıkladıklarını ancak stadın bitmesiyle birlikte UEFA'ya verdikleri projeksiyonu tutturacaklarını dile getirdi. Uygulamanın sadece Beşiktaş'a yönelik olmadığını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Birçok kulüp bu sene lisans alamayacak. Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı alsalar bile gönderilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Orman, Voleybol Bayanlar 1. Lig'den düşen voleybol takımının durumunun kendi hatası olduğunu ve en çok üzüldüğü konulardan birinin bu olduğunu kaydetti. Fikret Orman, bazı Divan Kurulu üyelerini de kombine bilet almamaları nedeniyle eleştirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!