Figo, FIFA başkan adaylığından çekildi

Güncelleme Tarihi:

Figo, FIFA başkan adaylığından çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 20:40

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına aday olan Portekizli eski futbolcu Luis Figo, 29 Mayıs Cuma günü yapılacak 65. FIFA Kongresi'ndeki oylamanın "normal bir seçim olmadığı" gerekçesiyle başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Figo, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut başkan Sepp Blatter'i kastederek, "Tüm gücün tek bir adamda toplanmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış bir seçim sürecine girmeyi reddettiğini" bildirdi.

Aktif futbolculuk kariyerinde Barcelona, Real Madrid ve Inter kulüplerinin formasını giyen Figo, seçim ziyaretleri sırasında görüştüğü bazı federasyon başkanlarının "iki yüzlülüğüne" tanıklık ettiğini ve konuşmak isteyenlerin susturulduğunu öne sürerek, "FIFA'nın acil değişikliklere ihtiyacı var. FIFA, yolsuzlukların yaşandığı ve karanlık bir organizasyon olarak nam salmış durumda. Bu kimilerince normal görülebilir ama yapılacak oylama, seçimden başka her şeye benziyor" ifadelerini kullandı.

Başkan adaylarından Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag da bugün Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin lehine adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Figo'nun da çekilmesiyle yarıştaki aday sayısı 2'ye düştü. Buna göre, İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde, Sepp Blatter ile FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!