FIFA'ya rüşvet operasyonu

Güncelleme Tarihi:

FIFAya rüşvet operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 16:53

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, FIFA'nın güvenilirliğini sürdürmesinin "içindeki iltihabı akıtmasına" bağlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyon ile 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın ardından yaşanan tartışmalara AKPM Başkanı Anne Brasseur da katıldı.

AKPM'nin internet sitesinden konu hakkında açıklamalar yapan Brasseur, FIFA'da başkanlık seçimin öncesinde yaşananları "skandal" olarak niteleyerek, "Soruşturmanın sonu nasıl çıkarsa çıksın, FIFA'nın yönetim yapısında reformun devam etmesi gerekiyor. Bunca yıldır devam eden olumsuz eleştiriler göz önüne alındığında, gözaltılar sürpriz değil. FIFA'nın artık içindeki iltihabı akıtması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Brasseur, futbol ve sporun sonu gelmeyen skandallardan korunması için acilen önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, "Ancak bu şekilde illegal durumlar ortadan kalkar. Spor etiğini devam ettirebilecek ve insan haklarına saygı gösterecek yenilenmiş bir FIFA'ya ihtiyacımız var. Bunu için Katar sorunundan başlanmalı" ifadelerini kullandı.

Brasseur, yapılan reformların hızlandırılması için AKPM'nin 3 yıldır FIFA'ya çağrıda bulunduğunu da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!