FIFA'ya 9 yıl men önerisi!

Güncelleme Tarihi:

FIFAya 9 yıl men önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 19:12

FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu, futboldan 90 gün men cezası alan Eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 9 yıl futboldan men cezası verilmesi tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu'nun soruşturma komisyonunun Valcke hakkındaki raporunu tamamladığı bildirildi.

Soruşturma komisyonu, Valcke'ye 9 yıl futboldan men cezası ve 100 bin İsviçre Frangı (yaklaşık 100 bin dolar) ceza verilmesi tavsiyesinde bulundu. Ceza tavsiyelerinin, Valcke'nin gizlilik, sadakat, hediye verme ve alma ihlalleri nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Komisyon, Valcke'ye verilen ve bugün tamamlanan geçici 90 gün futboldan men cezasının da 45 gün daha uzatılmasını talep etti.

Rapor sonrasında, FIFA Etik Kurulu Yargı Komitesi'nin Valcke hakkındaki resmi kararını açıklaması bekleniyor.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu.

FIFA Etik Kurulu, 8 Ekim'de FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. Verilen 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtilmişti. 21 Aralık 2015'te ise Blatter ve Platini, sekizer yıl futboldan men cezasına çarptırılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!