FIFA'dan yeni kanuna yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

FIFAdan yeni kanuna yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 15:15

FIFA Başkanı Joseph Blatter, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta, yeni Futbol Federasyonu Yasası için teşekkür ederken, ocak ayı içerisinde Türkiye'ye gelerek, kendisiyle görüşme arzusunda olduğunu bildirdi.

Joseph Blatter mektubunda, yeni yasada özellikle bakanın denetim, gözetim yetkisinin ve Federasyon'u olağanüstü genel kurula çağırma yetkisinin kalkması, CAS'ın (uluslararası spor mahkemesi) tanınması, Tahkim ve Merkez Hakem Kurullarının Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından atanması hususlarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Blatter, Bakan Başesgioğlu ile ocak ayında görüşme arzusunda olduğunu da belirterek, Türkiye'ye davet edilmesi halinde bunu kabul edeceğini belirtti.

Blatter mektubunda ayrıca, Futbol Federasyonu Yasası'nın geçici 1. maddesindeki, ad okunarak oylamanın yerine, kapalı oylamanın FIFA teamüllerine daha uygun olduğunu kaydetti. Yine geçici 1. maddede yer alan, seçimlerin yenilenip, yenilenmemesinin, yasa ile düzenlenmesi yerine, genel kurul iradesiyle belirlenmesinin daha uygun olacağı tavsiyesinde bulundu.

Blatter, mevcut genel kurulda, seçimin yapılıp yapılmayacağına ilişkin oylamanın, FIFA, UEFA ve Bakanlık yetkilileri arasında, ocak ayında yapılacak görüşme sonrasına bırakılmasını tavsiye ederken, genel kurulun yeni yasada yer alan “1 ay içinde toplanmasıyla” ilgili aksi bir görüş bildirmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!