FIFA'daki rüşvet iddiaları İsviçre basınında

Güncelleme Tarihi:

FIFAdaki rüşvet iddiaları İsviçre basınında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 18:31

2 Aralık'ta 2018 ve 2022 dünya kupalarının ev sahipleri Zürih'te yapılacak oylamayla belli olacak. Ancak bu oylama öncesinde Sepp Blatter'in başkanı olduğu FIFA yönetim kurulu üyelerinin rüşvet aldığı iddiaları ayyuka çıktı.

Haberin Devamı

İsviçre televizyonları ve bazı basın organlarında ise bu konu ile ilgili bir çok haberler çıkmaktadır. İngiliz BBC'nin verdiği haberde ise 3 FIFA İcra Kurulu Üyesi Ricardo Teixeira (Brezilya), Nicolas Leoz (Paraguay) ve İssa Hayatou'nun (Kamerun) Liechtenstein'daki posta adreslerine toplam 12 milyon İsviçre Frangı yatırıldığının resmen tesbit edildiği ifade edilirken, Brezilya Futbol Federasyonu 3 değil 6 FIFA başkan yardımcısına para verildiğini iddia etti.

Öte yandan Paraguay Futbol Federasyonu da 1 milyon İsviçre Frangı'nın Kamerun temsilcisine verildiği vurgulandı.

Futbolla ilgili çevreler ise 2018 - 2022 Dünya Kupası'nı tertip edecek ülkelerin belirlenmesi için 25 milyon İsviçre Frangı'nın çeşitli yerlere rüşvet olarak verildiği görüşünde birleşiyorlar. Bu iddialara İsviçre televizyonları ile yazılı basın da katılmaktadır.

Haberin Devamı

Perşembe günü Zürih'teki FIFA merkezinde yapılacak olan oylamadan sonra 2018 ve 2022'de oynanacak olan Dünya Kupası maçlarının yeri belirlenecektir.

Öte yandan FIFA bugüne kadar ilk defa oynanacak olan Dünya Kupası maçlarının 2 yerini bir seferde neticelendiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!