FIFA pişman... Dünya Şampiyonası kışın mı yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

FIFA pişman... Dünya Şampiyonası kışın mı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 16:37

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sonrası başlayan tartışmalara dünya futbolunun patronu, FIFA Başkanı Sepp Blatter de katıldı: Ev sahipliğini Katar'a vermekle hata yapmış olabiliriz.

Haberin Devamı

1 Aralık 2010 yılında yapılan FIFA toplantısında alınan kararlar o günden bu yana tartışmalara konu oldu. O toplantıda FIFA, 2018 Dünya Kupası'nın Rusya, 2022 Dünya Kupası'nın ise Katar'da düzenlemesine karar vermişti. Özellikle yaz aylarında Katar'da sıcaklıkların 50 dereceye kadar çıkması futbol dünyasında eleştirilere konu olmuştu.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise konu hakkında fazla konuşmamayı tercih etmişti. Ancak yeni açıklamasıyla eleştirilere hak verdiğini göstermiş oldu. "Evsahipliği hakkını Katar'a vermekle hata yapmış olabiliriz" diyen Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın oynanacağı yaz aylarında Katar'da sıcaklığın 50 dereceye çıktığını belirtti.

Blatter, turnuvanın Katar'dan geri alnmayacağını altını çizerken oyunların yaz aylarından kış aylarına çekilmesi konusunda ise çalışma yapacağını belirtti. "Kavurucu yaz sıcaklığında maçların oynanması akılcı değil. Turnuvayı Katar'a vererek bir hata yapmış olabiliriz. Ancak Katar'ın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması, futbolun küreselleşmesi için önemli bir fırsat olacak. Futbolun geleceği için dünya kupasının kış aylarında oynanması fikrine destek toplamaya çalışacağım."

Haberin Devamı

Avrupanın önde gelen ligleri ve futbol kulüpleri ise Dünya Kupası'nın kış aylarında oynanması fikrine şiddetle karşı çıktığı biliniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!