FİFA Başkanı Blatter'den Filistin'e destek

Güncelleme Tarihi:

FİFA Başkanı Blatterden Filistine destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 18:02

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, Batı Şeria'yı ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle Filistin'e gelen Blatter, Nablus'taki Ulusal En-Necah Üniversitesi'nde basın açıklaması yaptı. Konuşmasında FİFA ve Filistin Futbol Federasyonu'nun Filistin'de "tekrar tekrar yıkılan futbol sahalarını" yeniden inşa etmesi gerektiğini ifade eden Blatter, şöyle devam etti: "Filistinlilere bu alanda (spor) elimizden gelen desteği sağlayacağız. Filistin'e, burada yaşanan sorunları dünyaya aktarmak, onları çözüme kavuşturmak, sizin adınıza mücadele etmek için geldim."

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril el-R?acub'un kendisini "Filistinli" olarak nitelendirdiğini ifade eden FİFA Başkanı, "Kalbim ve dilim Filistinli" dedi. El-Racub da Blatter'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Spor alanında yaşadıkları sorunları anlatan Racub, şöyle devam etti:

"İsrail tarafından spor alanında uygulanan kısıtlamaları aşmak için gayret sarfediyoruz. Bu sıkıntılardan bazıları, kontrol noktalarından geçerken sporcuların karşılaştığı zorluklar, oyuncuların yolculuk haklarının engellenmesi, hasar gören oyun sahaları olarak sıralanabilir."

Batı Şeria'nın Tulkerem kentindeki Şehit Cemal Ganem futbol sahasının açılış törenine de katılan Blatter'e, Ulusal En-Necah Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Blatter'e Filistin'deki ziyaretinde, FIFA Başkan Yardımcısı Ürdün Prensi Ali Bin el Hüseyin, Asya ve Arap Futbol Konfederasyonu'ndan yetkililer de eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!