FIFA-AB pazarlığında sürpriz erteleme

Güncelleme Tarihi:

FIFA-AB pazarlığında sürpriz erteleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

FIFA, UEFA ve Avrupa Birliği Parlamentosu’nun, Transfer yönetmelik taslağıyla ilgili görüşmeleri devam ederken dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği Parlamentosu Komisyonu, FIFA ve UEFA Genel Sekreteri ile yapacağı toplantıyı gerekçesiz olarak 13 Aralık Çarşamba gününe erteledi.

UEFA Genel Sekreteri Aigner, haber verilmeden yapılan bu ertelemeyi tepkiyle karşıladı. Ertelemenin, kendi birimlerinin yapacağı çalışmaları sekteye uğrattığını ifade eden Gerhard Aigner, "1 hafta öncesine kadar gayet iyi gelişmeler sağlanmıştı. Ancak, bu erteleme bizi zor duruma soktu." dedi.

Diğer yandan UEFA Başkanı Lennart Johansson da, Avrupa ülkelerinin devlet adamları düzeyindeki girişimlerine devam ediyor. Johansson, geçen hafta İngiltere Başbakanı Tony Blair’e bir nezaket ziyaretinde bulundu. Blair'e transfer yönetmeliği taslağı hakkında bilgi verdiğini söyleyen Johansson, "Başbakan'ın futbol için çok önemli olan bu konuya büyük ilgi gösterdi“ dedi.

FIFA, UEFA ve Avrupa Birliği Parlamentosu Komisyonu’nun çalışmalarıyla transfer yönetmeliğinin onayının 31 Aralık tarihinde tamamlanması gerekiyor. Futbol dünyası, taslakla ilgili maddelerde "futbolun kendine özgü işleyişi olmalı" görüşüyle geri adım atmak istemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!