Fezlekede yer alan 'X17' kim?

Güncelleme Tarihi:

Fezlekede yer alan X17 kim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 11:41

Fezlekede yer alan 'X17' kim?

Haberin Devamı

Özkan ARSLAN / ANKARA, (DHA) - ANKARA Garı'nda 10 Ekim 2015'de IŞİD saldırısı sonucu 102 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada müşteki avukatlarından Oya Aydın, IŞİD'in Gaziantep'teki hücre evi ve bomba yapımında kullandıkları depoların polis fezlekesinde yer alan güvenlik kamera görüntülerinin tamamının iddianameye girmemesini eleştirdi. Patlamadan önce ve sonra eve çok sayıda giriş çıkış yaptığı görülen ve fezlekede 'X17' olarak adlandırılan şahsın kim olduğu bilinmiyor.

10 Ekim 2015'deki katliamla ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk günü, iddianame okunduktan sonra söz alan Avukat Oya Aydın, polis fezlekesinde, IŞİD üyelerinin istihbarat ve polis tarafından saldırıdan yaklaşık 2 ay önce teknik takibe alındığının yer aldığını belirtti. Avukat Aydın, saldırıdan sonra gözaltına alınan Yakup Şahin'in yer göstermesi sonrası, 17 Ekim 2015 tarihinde basılan Şahinbey Alyaz Sitesi C-Blok Numara 12'deki hücre evinin ve bir deponun güvenlik kamera görüntülerine dikkat çekti. Bu görüntüler saldırıdan 3 gün öncesi ile, basıldığı 17 Ekim tarihine kadar depoya ve hücre evine girip çıkanları gösteriyor. Görüntülerde, katliamı planladığı iddia edilen, Gaziantep'te polis baskınında kendisini patlatarak ölen Yunus Durmaz, yine kendini patlatarak ölen Ankara saldırısında canlı bombaları taşıyan Halil İbrahim Durgun, davanın tutuklu sanıklarından Hacı Ali Durmaz, Talha Güneş, Abdülmuttalip Demir, Metin Akaltın, firari sanıklardan Deniz Büyükçelebi ile bazı kimliği belirlenemeyen şahısların giriş çıkış yaptığı gözüküyor.

KİMLİĞİ VE SALDIRIDAKİ ROLÜ MERAK KONUSU

Örgütün eğitim amaçlı kullandığı ve canlı bombaların saldırı öncesi hazırlandıkları yer olarak ileri sürülen eve giren bir kişi dikkat çekiyor. Defalarca eve giriş çıkış yaptığı belirlenen bu kişi fezlekede 'X17' olarak adlandırılmış ve eve girerken elinde bomba yapımında kullanıldığı sanılan malzemeler taşıyor. Görüntülerde yüzü belli olan ve olaydan sonra tutuklanan bazı sanıklarca tanındığı tahmin edilen bu kişinin, saldırıdaki rolü, kimliği ve şu an nerede olduğu belli değil.  Avukat Oya Aydın, görüntülerdeki bazı detayların iddianameye girmemesinin soruşturmanın eksik yapıldığını gösterdiğini belirterek, duruşmada sanıkların dinlenmesinin ardından mahkemeden soruşturmanın genişletilmesini talep edeceklerini, 'X17'nin saldırıdaki rolü ve kimliğinin araştırılmasını isteyeceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!