FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması çökertildi

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün TÜBİTAKtaki yapılanması çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 13:31

FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması çökertildi

Haberin Devamı

Selda Hatun TAN- Çağla DAŞCI/ İZMİT(Kocaeli),(DHA)- TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda, Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması, polisin operasyonu ile çökertildi. Polis, TÜBİTAK'tan sorumlu kişi, imam, abi ve mühendisleri gözaltına alarak adliyeye sevk ederken, mühendislerin her ay örgüte himmet adı altında 300 TL gönderdikleri, özel programlar üzerinden haberleştikleri belirlendi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, TÜBİTAK'taki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. 29 Temmuz'da başlayan ve devam eden operasyonlar kapsamında 20 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, yakalanan örgüt mensuplarının cemaate ait okullarda ve yurtlarda eğitim öğretim gördükleri belirtildi. Zanlıların örgüt ile ortaokul seviyesinde tanıştıkları ve örgütün derslerine katılan zeki öğrencilerden seçilerek sorumlu imamlar vasıtasıyla planlanan üniversitelerdeki elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine yönlendirildikleri, burada cemaat evlerinde kalırken abi ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.
Operasyonda, TÜBİTAK'dan Mustafa kod adlı M.Ö'nün sorumlu olduğu, M.Ö.'ye bağlı olarak ise TÜBİTAK imamının Arif kod adlı Ö.O. olduğu, imama bağlı olan abiler Cemil kod adlı C.G. ve Hakan kod adlı H.B.Ö.'nün ise mühendisler Rıdvan kod adlı R.T.K, Orhan kod adlı İ.K, Ömer kod adlı E.M, Recep kod adlı Ş.K, Ethem kod adlı İ.Ç, Yusuf kod adlı Y.Ö, Asım kod adlı A.Ö.'den himmet adı altında her ay 300 TL aldıkları belirlendi. Örgüt mensuplarının Bylock ve Covermi adlı programları kullanarak haberleştikleri, örgüte ait Bank Asya'da hesaplarının bulunduğunun tespit edildiği açıklandı.
FETÖ'nün TÜBİTAK'taki yapılanması kapsamında gözaltına alınan 20 kişi ile 2 kadın yakını dün adliyeye sevk edildi. 22 kişi savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!