FETÖ'den tutuklu rektör tahliye oldu

Güncelleme Tarihi:

FETÖden tutuklu rektör tahliye oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:27

FETÖ'den tutuklu rektör tahliye oldu

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- FETÖ davasında 14 aydır tutuklu yargılanan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü İsrafil Kurtcephe tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Antalya'da FETÖ/PDY'na yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski rektör İsrafil Kurtcephe'nin yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık İsrafil Kurtcephe, yakınları ve avukatları katıldı. Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren ekibin başında yer alan ünlü cerrah, Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın da tanık olarak dinlendiği duruşma 13 saat sürdü. 12 tanığın dinlenmesinin ardından karar için ara verildi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, İsrafil Kurtcephe'nin cezaevinde kaldığı süre, tutuklamanın tedbir niteliği, bu aşamadan sonra karartılacak bir delil olmaması ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmesi göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Duruşma 18 Ocak 2019 tarihine ertelendi.

Ağustos 2008 ile Kasım 2015 arasında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yapan Kurtcephe, o dönem hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı. Sanık, 7 Haziran 2017'de ise 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!