GeriSeyahat Festivale Latin gecesiyle veda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Festivale Latin gecesiyle veda

Festivale Latin gecesiyle veda

Festivalin son gecesinde trompetçi Roy Hargrove'a saksofonda David Sanchez eşlik ediyor. Geçen yıl da festivale gelen Irakere grubu ise Latin müziğin kıvrak ritmlerini İstanbul'a taşıyacak.

4.Uluslararası İstanbul Caz Festivali, sanatseverlere Latin gecesiyle veda ediyor. Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 20.00'de başlayacak konserde ilk olarak Roy Hargrove's Crisol projesiyle sahne alacak. Daha sonra sırada Chucho Valdes, David Sanchez, Michel Camilo Üçlüsü var. Geçen yılki festivale de katılan Irakere ise geceye son noktayı koyacak.

İlk kez geçen yılki festivalde izlediğimiz Roy Hargrove, 90'lı yılların en başarılı trompetçilerinden. Hargrove, bu akşamki konsere, piyanist Chucho Valdes ve saksafoncu David Sanchez eşliğinde, Crisol projesiyle çıkıyor. Belkemiğini Kübalı sanatçıların oluşturduğu Crisol, çok zengin ritmlere sahip.

Gecenin ikinci konuğu, son on yıllarda adından çok sık söz edilen piyanist Michel Camilo ve üçlüsü. Dominik Cumhuriyeti'nde doğan Camilo, ülkenin en önemli sanatçısı. Camilo yalnız bir müzisyen, besteci değil ayrıca önemli bir orkestra şefi. Caz müzisyeni olarak kabul edilse de başarılı bir klasik müzik yorumcusu.

Gecenin ve festivalin finalinde Küba'nın en önemli grubu Irakere var. Chucho Valdez yönetiminde kurulan grup, Küba'ya özgü olan Afro-Cuban caz tarzı müzikler yapıyor. Irakere, Nikaragua kıyılarında bulunan bir ormanın adı. Kübalı birçok ünlü müzisyen bu grupta çalışmış ve müzik eğitimi almış. Yirmi yedi yıl önce kurulan Irakere, Grammy Ödülü sahibi.

False