Festivalde geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Festivalde geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:05

8-15 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek 17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için geri sayım başladı. 42 ülkeden 130 film, bir hafta boyunca Kızılırmak Sineması ve Alman Kültür Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor olacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 650 film başvurusuyla rekor kıran 17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bunlardan ancak 130’unu gösterim programına alabildi. Uçan Süpürge festivallerde seyircilerin her yıl merakla beklediği İran, Almanya, İsveç, Kanada gibi ülkelerin yanı sıra, Gana, Tacikistan, Slovakya gibi, sineması fazla tanıdık olmayan ülkelerden de filmleri seyircisiyle buluşturuyor. Uçan Süpürge bu yıl da seyircilerine komediden drama, gerçek öykülerden kurmacalara kadar dünyanın dört bir köşesinden uzun, kısa, belgesel ve canlandırma filmlerle dopdolu bir festival vadediyor. Bu filmlerin bazıları yönetmenleri veya oyuncularının katılımıyla gösterilecek.

KENT BELLEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali gösterimlerini uzun yıllardır Kızılırmak Sineması’nda yapıldığını belirten Uçan Süpürgeliler, “Kızılırmak Sineması’nı tercih etmemizin nedeni, başkentin elinde kalan son festival sinemalarından biri olmasıdır. Sinemalar birer birer kapandı, yerine otopark açıldı, seyircilere AVMler dışında seçenek bırakılmadı. Kentin belleği olan kültür sanat mekanlarına sahip çıkmak eşitlik ve adalet mücadelemize dahil. Çünkü bu mekanları kadınlar da kullanıyor” diyor.

Haberin Devamı

ŞEBNEM SÖNMEZ DE ÖDÜL ALIYOR

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller de belli oldu. Festivalde, ‘Uçan Süpürge Onur Ödülü’nü Muhterem Nur alacak. ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ ise bu yıl farklı dallarda altı kadına verilecek; Sinema yazarı Alin Taşçıyan, kurgucu Çiçek Kahraman, sanat yönetmeni Natali Yeres, yönetmen Nezahat Gündoğan, oyuncu Şebnem Sönmez ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan. ‘Tema Ödülü”’ise LİSTAG ve “Benim Çocuğum” belgeseline gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!