Fernandao'ya FIFA engeli

Güncelleme Tarihi:

Fernandaoya FIFA engeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 09:45

Fatih Terim, Jose Fernandao'yu A Milli yapmak istedi ama statü buna izin vermedi.

Haberin Devamı

FIFA statüsü, hem hocanın hem de futbolcunun hevesini kursağında bıraktı. 18 yaşından büyük olanların vatandaş olacağı ülkede kesintisiz beş yıl yaşamış olması koşulu, Fenerbahçe’nin golcüsünün ay-yıldız ile buluşmasına engel oldu. Brezilyalı oyuncu ancak Ocak 2019’da Türkiye formasına kavuşabilir.

Türkiye’deki 1.5 yıllık kariyerinde hem Bursaspor hem de Fenerbahçe formalarıyla başarılı bir görüntü çizen ve geçen sezon gol kralı olan Jose Fernandao’nun ay-yıldızlı forma hayali kısa sürdü.

Daha önce ülkesi Brezilya’yı milli takım platformunda hiçbir yaş kategorisinde temsil etmeyen tecrübeli forvet, çok istediği Türkiye milli forması için FIFA engeline takıldı. FIFA statüsü nedeniyle Ocak 2014’ten beri ülkemizde yaşayan Fernandao’nun en az Ocak 2019’a kadar milli takıma hizmet edemeyeceği anlaşıldı. Buna göre şu anda 28 yaşında olan Fernandao, 3 yıl 3 ay daha Türkiye’de oynaması halinde 32 yaşına geldiğinde A Milli Takım için uygun bir isim olabilecek.

Haberin Devamı

Bursaspor döneminden beri golcü futbolcuyu takip eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi tarafından da milli kadroya dahil edilmesi istenen Fernandao, bundan dolayı ay-yıldızlı formaya kavuşamadı. FIFA statüsünün 7. maddesine göre, oyuncunun, forma giymek istediği federasyonun ülkesinde doğmuş olması, biyolojik yönden aile bağlarının bulunması veya kesintisiz 5 yıl o ülke topraklarında yaşaması gerektiği belirtiliyor.

Aurelio örneği
Fernandao’nun Türkiye’de forma giymeyi istemesi akıllara Mehmet Aurelio’yu getirdi. EURO 2008 öncesi yine Fatih Terim teknik direktörlüğünde ay-yıldızlı kadroya seçilen Aurelio, 2001 yılında Trabzonspor ile Türkiye’ye adım atmış, 2007 yılında Lüksemburg maçıyla ay-yıldızlı formaya ‘merhaba’ demişti.

7 resmi maç
Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Jose Fernandao, bu sezon 7 resmi maçta forma giydi, rakip filelere 3 gol gönderdi. Fernandao, ligde de 1 gol kaydetti. (Milliyet)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!