Ferizli'de kötü kokuya suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ferizlide kötü kokuya suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:39

Ferizli'de kötü kokuya suç duyurusu

Haberin Devamı

Mustafa ÜSTÜBİ/FERİZLİ(Sakarya), (DHA) - SAKARYA Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen kötü koku nedeniyle suç duyurusunda bulunarak, sorunun çözümü için gerekli mücadele vereceklerini söyledi.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yayılan kötü koku nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bölgede incelemede bulunduklarını belirten Başkan Ahmet Soğuk, daha önce kokunun daha şiddetli olduğunu, Çevre İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını belirterek, "Bu mücadelelerimiz neticesinde, Söğütlü 3. OSB yetkilileri tarafından 6-7 sene önce otomatik pompa sistemi kuruldu. Bu pompa sistemi ile bizim kanalımıza akan atıklar ters tarafa akıtıldı. Koku da biraz azalmalar oldu. Bugün yaptığımız tespitler neticesinde, atıkları ters yöne akıtan motopompun sık sık arıza yaptığını öğrendik. Ayrıca elektrik kesintilerinde jeneratör olmadığından atık suyun bizim kanalımıza aktığını tespit ettik. Burada tedbir almayan Söğütlü 3. OSB müdürü ve yetkililerinin açık ihmali olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Soğuk gerekli müdahalelerin yapılacağı kanaatinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gerekeni yaptık. Yeter artık. Bu olaylar son 10 yıldır devam ediyor. Söğütlü 3. OSB müdürü ve yetkilileri hakkında Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Gerekli müdahalelerin yapılacağı kanaatindeyim. Birileri tarafından 'başkan bu işle ilgilenmiyor' algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa onlar ne derse desin biz olayın takibindeyiz ve gereğini yapıyoruz. Bu yanlışla uzun zamandır mücadele içerisindeyim. Halkımız bilir ki daha önceleri bu kanalı kapatacağım diye de müdahalelerim olmuştu. Daha sonra da atıkların ters tarafa gitmesi yönünde müdahalelerimiz olmuştu. Ama şuan ki durum 3. OSB yetkililerinin ihmalkarlıkları ve ilgisizliklerinden dolayı kaynaklanıyor. İlgisizlikten dolayı otomatik motor pompalama sistemi olması gerektiği sistemle çalışmıyor. İlçemizi daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. Adının ve imajının pis kokuyla anılmasını istemiyoruz ve sorunun çözümü için gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!