Ferhat Göçer sahnede sürpriz yapacak

Bir yılda 525 bin 600 dakika olduğunu biliyor muydunuz?

"Rent" müzikalinden ya da filminden hatırlayacağınız "Seasons of Love", bir yıldaki dakika sayısını hatırlatan "5 hundred 25 thousand 6 hundred minutes" sözleriyle başlıyor. Şarkıyı dinlerken düşünüyor insan; zamanı ve aşkı ölçebilmek mümkün mü acaba?

"Damdaki Kemancı"daki "Sunrise Sunset" şarkısı, "Güneş doğar, güneş batar, yıllar uçup gider" sözleriyle zamanın acımasızlığını hissettiriyor.

Neyse ki yine aynı müzikalden "To Life" var. Bu neşeli şarkıyı dinlerken hayata kadeh kaldırıp, sarhoş olabiliriz.

Bir başka müzikal "Operadaki Hayalet"ten müziği kadar sözleriyle de hislere tercüman olan "All I Ask of You" şarkısı, "Benimle aşkı paylaş ve söz ver, her dediğin doğru olsun" diyor.

"Cennet" şarkısını bilmeyen yoktur. Ömrünün yettiği kadar, ölene dek sevmek fazla iddialı, hatta ütopik bir laf belki, ama söyleyin, bu şarkıyı dinlerken insanın aşık olup, ömür boyu sevesi gelmiyor mu?

Bu saydıklarım, 23 Haziran’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyebileceğiniz şarkılardan sadece birkaçı.

Müzikallerin en güzel parçaları, "Nessun Dorma" gibi unutulmaz aryalar ve "Cennet", "İsyan", "Yastayım" gibi bu yıla damgasını vurmuş Ferhat Göçer şarkıları da bu cumartesi gecesi Harbiye’de...

Ferhat Göçer şarkılarını, 65 kişilik Ladies and Gentlemen Korosu ve 55 kişilik Metropol Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek.

Gelelim gecenin sürprizine. Hüseyin Karadayı, "Yalan" için hoş bir çalışma yapmıştı.

Ferhat Göçer yine bomba gibi bir isimle bu kez albümün çıkış parçası olan "Cennet"e yeni bir soluk getirecek.

DiCaprio’yu bir de sahnede izleyin

Leonardo DiCaprio’yu yakından görmek ister misiniz?

Sonbahardan sonra yolunuz New York’a düşerse onunla göz göze gelmeniz, hatta iki saat boyunca aynı havayı solumanız mümkün. Çünkü yakışıklı oyuncu Broadway’de, The Basic Training of Pavlo Hummel adlı oyunda rol almaya hazırlanıyor.

Caprio, eğer bir aksilik olmazsa, Sam Mendes’in yönettiği Revolutionary Road filminin çekimleri biter bitmez provalara başlayacağını açıkladı.

Adı geçmişken bu filmle ilgili küçük bir detayı da eklemeden geçmeyeyim; Revolutionary Road, Titanik’in aşıkları Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ı yıllar sonra bir araya getiren film olacak.

Deep Purple geliyor

Al Gore, dünya çapında 2 milyar izleyiciyi bir araya getirecek Live Earth konserler dizisine öncülük ederek küresel ısınmaya karşı verdiği savaşı sürdürüyor.

Gore, ülkemize gelerek Live Earth hakkında iyi haberler verdi: 7 Temmuz’da dünyanın 9 ayrı köşesinde ünlü grup ve müzisyenlerin sahneye çıkacağı Live Earth konserlerin bir ayağı İstanbul’da, Yedikule Zindanları’nda gerçekleşecek.

İstanbul’da konsere çıkacak gruplar arasında Deep Purple’ın da olduğu gelen haberler arasında. Etkinliklere sinema dünyasının da destek vermesi bekleniyor. Ünlü oyuncu ve yönetmenler konserler sırasında sahneye çıkarak küresel ısınmayla ilgili mesajlar verecekler.

BKM Mutfak’ın tadına doyamadım

BKM Mutfak’ı hayli geç keşfettim ve bu gecikmeden dolayı kızdım da kendime.

Yapımcı Şenol Zencir sayesinde varlığının farkına vardığım Mutfak, BKM’nin yanı başında son derece sevimli, sıcak, samimi, eğlenceli bir yer.

Yemek yiyor (etli yaprak sarmayı özellikle tavsiye ederim), canlı müzik dinliyor sonra da BKM oyuncularının skeçleriyle gülmekten kırılıyorsunuz.

Özellikle Hamlet’te (Beynelmilel’deki başarılı performansından beri yakından takip ettiğim Umut Kurt burada da çok iyiiiii) ve son skeçte dağılıyor insan.

Birbirinden yetenekli genç oyuncuların sahneye çıktığı mekánda sezon bitmek üzere.

Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.
Yazarın Tüm Yazıları