Ferai Tınç: Fatima'nın üçüncü sırrı ve karanlık güç odakları

Ferai TINÇ
Haberin Devamı

Görevi bıraktığı 1990 yılına kadar Papa suikastını büyük bir titizlikle araştıran İtalyan Savcı Carlo Palermo 1998 Ekim'inde yayınladığı 'Hedefteki Papa. Papa'ya, Fatima adına yapılan suikast girişimleri'adını taşıyan kitapta, Ağca cinayetinin ardında Fatima'nın üçüncü sırrının bulunabileceğini yazmıştı.

Mehmet Ali Ağca da, 'Benim Gerçeğim' adlı kitabının sonunda bu konuya değiniyor, 'Papa ile buluşmamızda kendisine Fatima'nın üçüncü sırrını sordum' diyordu.

Papa'ya karşı gerçekleştirilen iki önemli suikast girişiminin tarihleri aynıydı.

13 Mayıs 1981'de Köln Piskoposu Kardinal Joseph Hoffner, Hazreti Fatima'nın türbesinde düzenlenen dini merasimde 'Terörizm hiç bir zaman bugünkü gibi yaygın olmamış ve bugünkü kadar en üst düzeydekileri de tehdit etmemişti' diyordu. Bu sözlerden birkaç saat sonra San Pietro Meydanı'nda Mehmet Ali Ağca Katolik Kilisesi'nin lideri Papa II. Jean Paul'ü öldürmeye yelteniyordu.

Bir yıl sonra 13 Mayıs 1982'de, Papa Portekiz'de Fatima'nın türbesini ziyaret ederken, köktendinci Katolik bir rahip Juan Fernandez Krohn, cüppesinin altına sakladığı yarım metrelik sopayı, 'Papa'ya ölüm. San Pietro'nun sömürücüsü' diye bağırarak Papa'nın kafasına indirmeye çalışıyordu. Krohn, Fransa'daki köktendinci katolik rahiplerin barındığı Pontoise ve de Rouen kilisesine bağlıydı ve Portekiz'e Papa'yı öldürmek için gelmişti. Daha sonra Krohn'un çevresinde aşırı sağcıların da bulunduğu ortaya çıktı.

13 Mayıs tesadüfi bir tarih değildi. 13 Mayıs 1917, Fatima'nın Portekizli üç küçük çobana göründüğü ve üç kehaneti açıkladığı gündü.

Carlo Palermo kitabında, 'Ağca'nın cinayet girişiminde, mantıki bir çerçeve içine oturtulması ve izahı zor olaylar var. Sembollerle anlam kazanan olaylar bunlar. Ama güçlü dini motiflerden ilham alan, terorist gruplar, fanatik katiller, uluslararası gizli servis örgütleri ve mason localarının yer aldığı bir resim var karşımızda bunu görmezden gelemeyiz' diyordu.

Bu gizli servisler, sadece CIA'dan KGB'ye değil Türkiye'den İran'a kadar uzanıyordu. Karşıt gibi görünseler de, amaçların uyuştuğu karanlık köşelerde birlikte çalışıyorlardı.

* * *

POLONYALI Papa 19 yıl sonra Fatima'nın üçüncü sırrını da açıkladı. Küçük çobanlara göründüğü zaman, ilk iki sırrı açıklanmış olan Hazreti Fatima, Kıyamet gününün yaklaştığını, Sovyetler Birliği'nin yıkılması gerektiğini aksi takdirde dine ve kiliseye karşı büyük bir darbe ineceğini ve Allah'ın insanlığı bu yüzden cezalandıracağını söylüyordu.

Üçüncü sır ise, Ağca cinayetinden 19 yıl sonra bile Fatima sembolizminin hálá toplumsal biçimlendirme amacıyla kullanılabileceği işaretini veriyordu.

Fatima'nın üç küçük çobana açıkladığı kehanetteki, 'Komünizmin Tanrı tanımaz ideolojisinin kurbanları arasında ilerlemeye çalışırken, üzerine açılan ateş sonucu yere düşen beyaz elbiseli adamın' Polonyalı Papa olduğu açıklanıyordu.

Böylece Papa, kendisini aziz ilan etmekle kalmıyor, kendinden öncekilerden farklı olarak 'evrensel' ağırlık kazanan karizmasını, mucizelerle daha da güçlendiriyordu. Papa'nın, önümüzdeki dönemde vereceği mesajların ne kadar etkili olabileceğini kestirmek zor değil.

Polonyalı Papa'nın göreve gelişiyle birlikte onun yolunun ayrılmaz bir parçası olan Fatima Kültü devam ediyor.

Fatima kültünün devamı, soğuk savaş döneminin, mafya-gizli servisler-radikal dinci terör ve ırkçılıkla içiçe geçmiş karanlık ilişkiler ağının-ki bunlar hiçbir zaman tam olarak aydınlatılmadı-hálá projeler üretebileceği ortamı canlı tutuyor.

Yazarın Tüm Yazıları