Fener'in süpermeni

Güncelleme Tarihi:

Fenerin süpermeni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerin NBA'in en skorer guardlarından biri olan Mahmoud Abdul Rauf'u transfer etmesi, Avrupalı menajerleri şaşırttı. Rauf, F.Bahçe'yi Türkiye islam ülkesi olduğu için tercih ettiğini açıkladı...

Büyük transfer

Önümüzdeki sezon ilk kez katılacağı Avrupa Ligi ve Türkiye'de başarılı olmayı hedefleyen Fenerbahçe'nin potada patlattığı transfer bombası büyük ses getirdi. NBA Ligi takımlarından Sacramento Kings'in 1.85'lik skorer guardı Mahmoud Abdul Rauf'un Fenerbahçe'ye transfer olduğu haberi Avrupa'nın ünlü menajerleri arasında şaşkınlık yarattı.

İslamı seçti

F.Bahçe Asbaşkanı Necdet Ersoy'un gayretleri sonunda Fener’in 2 milyon dolarlık teklifine ‘‘evet ’’ diyen 29 yaşındaki oyuncu daha önce de 5 sezon Denver Nuggets'da oynamıştı. İslamiyeti seçtikten sonra ABD milli marşında saygı duruşunda bulunmadığı için başı derde giren Abdul Rauf bu yüzden NBA'de ayrılma kararı aldı.

Yunanlılar talip oldu

Bu oyuncuya Yunanistan'ın Olimpiakos takımı da talip oldu. Ancak, Abdul Rauf, Türkiye'yi bir islam ülkesi olduğu için tercih etti. Michael Jordan ile kıyaslanan ve onun gibi kendisine pozisyon yaratan bir oyuncu olarak tanınan basketbolcunun NBA sayı ortalaması ise 19.2. Abdul Rauf, 1 maçta 50 sayı ve 28 asist ile oynayarak büyük bir başarıya da imza attı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!