Fener'in kongresi olaylı başladı

Güncelleme Tarihi:

Fenerin kongresi olaylı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Birleşik Fenerbahçe Vakfı'nın adayı Talat Yılmaz'ın seçilmesi Kadıköy Grubu'nun tepkisine neden oldu.

ORTALIK KARIŞTI

F.Bahçe'de başkanlık seçimi için toplanan genel kurul dün kavgalı bir başlangıç yaptı. Acıbadem'deki İSTEK Vakfı'nda olağanüstü bir kalabalığın katılımıyla toplanan genel kurulun ilk maddesinde kavga çıktı. Vefa Küçük'ü destekleyen Birleşik Fenerbahçe Vakfı'nın adayı Talat Yılmaz ile Aziz Yıldırım'ı destekleyen Kadıköy Grubu'nun adayı Orhan Bilgin için yapılan oylama ortalığı bir anda karıştırdı.

ÜYELER İSYAN ETTİ

Genel Sekreter Orhan Keçeli, el kaldırma yöntemiyle yapılan oylamada Talat Yılmaz ve ekibinin çoğunluğu elde ettiğini açıklayarak, başkanlık divanına davet etti. Bunun üzerine salon ayaklandı. Sayım işleminin adil olmadığını ileri süren üyeler, isyan etti. Bu sırada tepkisini gösteren Ogün Altıparmak'a Keçeli, ‘‘Sus ulan, otur yerine’’ diye karşılık verince, bir anda itişip kakışmalar oldu. Olaylar üzerine Başkan Ali Şen kürsüye çıkarak, salonu susturdu.

Başkan bugün belli oluyor

F.BAHÇE'nin yeni başkanı bugün belli oluyor. Sarı lacivertli kulübe aidatını yatıran 5030 üye İSTEK Vakfı'na gelerek gönlündeki adaya oyunu verecek. Vefa Küçük, Aziz Yıldırım ve Ömer Çavuşoğlu'nun aday olduğu başkanlık seçiminde oy verme işlemi sabah saat 10.00'da başlayacak. Saat 17.00'de sandıklar kapanacak. Yeni başkan üyelere hitaben konuşmasını yaptıktan sonra G.Saray maçı için Ali Sami Yen Stadı'na gidecek.

KONGRE NOTLARI

* F.Bahçe'nin 44. kongresine büyük ilgi vardı. İSTEK Vakfı'nın salonu adeta doldu taştı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı genel kurulda birçok insan ayakta kaldı.

* Başkan adaylarından Vefa Küçük ile Aziz Yıldırım, kongre üyelerine dün çeşitli hediyeler dağıttı. Küçük, sarı-lacivert şemsiyeleri üyelere verirken, Yıldırım da üzerinde ‘‘Bir gün herkes F.Bahçeli olacak’’ sloganı taşıyan şapkaları dağıttırdı.

* Üç başkan adayı Vefa Küçük, Aziz Yıldırım ve Ömer Çavuşoğlu konuşmalar devam ederken, basının isteği üzerine biraraya gelerek, dostuk sinyalleri verdi. El ele fotoğraf çektiren Küçük, Yıldırım ve Çavuşoğlu, ‘‘Kim kazanırsa kazansın F.Bahçe'ye hayırlı olsun’’ dediler.

Fener'in kongresi olaylı başladı

YILMAZ SEÇİLDİ

İki grup lideri Aziz Yılmaz ile Kazım Bayülken'i kürsüye çağıran Şen, oylamayı yeniden yaptırdı. Şen, ikinci oylamada sağlıklı bir karar verilemeyeceğini ifade edince, bu kez Aziz Yılmaz sinirlendi ve tüzük gereği divan başkanlığı seçiminin bir kere yapılması gerektiğini savunarak, salonu terketti. Şen ise, olayların daha da büyümemesi için, ‘‘Benim başkanlık görevim bugün bitiyor. Bu durumda madem tüzük böyle emrediyor, Talat Yılmaz ve arkadaşlarının divan başkanlığını kabul etmek zorundasınız’’ deyip, yerine oturdu.

GÖREVE BAŞLADI

Kongre üyeleri bir süre tepkilerini sürdürdüler ancak Talat Yılmaz başkanlığındaki genel kurul divanı göreve başladı. Bütün bunlardan sonra, konuşmacılar sırasıyla kürsüye geldiler. Çeşitli konularda fikirlerini ortaya koyan konuşmacılar, zaman zaman alkışlandılar. Nuri Eren, Başkan Şen'e ‘‘Sizi asla unutmayacağız. Sen başkaydın, bırakmayacaktın’’ siteminde bulundu. Kürsüye çıkan Ogün Altıparmak, önce Şen yönetimini yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı kutladı, ardından divan başkanlığı seçiminin ahlaksızca yapıldığını iddia etti.

KEÇELİ ÖZÜR DİLEDİ

Bunun üzerine Orhan Keçeli kürsüye çıkarak, ‘‘Ben sayın Ogün Altıparmak'tan özür diliyorum. Bu atmosferde ‘ulan' kelimesini kullanmamalıydım’’ dedi. Ogün Altıparmak da Keçeli’ye giderek kucaklaştı ve salonda bir anda sükunet sağlanmış oldu. Eski başkanlardan Hasan Özaydın, Vefa Küçük'e başkandan icazet aldığı için oy vermeyeceğini belirterek, ‘‘Kocaeli finansörlüğüne üyeler oy kullanırken, gerekli cevabı verecektir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!