Fener'in çilesi

Güncelleme Tarihi:

Fenerin çilesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Sabiha Gökçen’den saat 14.00’te hareket eden sarı lacivertliler, kötü hava şartları nedeniyle Sivas’a Çarşamba-Kayseri turu attıktan sonra ulaştı.

Haberin Devamı

UÇAKLA
İstanbul-Sivas: 350 mil (647,5 Km)
Sivas-Kayseri: 100 mil (185 km)
Kayseri-Çarşamba: 180 mil (333 Km)
Çarşamba-Kayseri: 180 Mil (333 Km)

OTOBÜSLE
Kayseri-Sivas: 195 Km.

FENERBAHÇE, Sivas yollarında perişan oldu. Sarı lacivertliler uçakla 1 saat çeken Sivas’a yorucu ve çileliği bir yolculuğun ardından ancak 7 saatte ulaşabildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 14.00’te kalkan özel uçak bölgedeki olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas’a iniş yapamadı. Pilot, önce Kayseri’ye dönmeyi denedi.
Kayseri’den otobüsle
Ancak yakıt az, oradaki koşullar da aynı olunca risk almayıp rotayı Samsun Çarşamba Havaalanı’na çevirdi. Kafileyi taşıyan uçak saat 16.05’te Çarşamba’daki alana ulaştı. Burada yakıt ve yiyecek takviyesi yapıldıktan sonra saat 16.45’te havalanan uçak, şartların öncekine göre daha iyi olduğu haberinin alınması üzerine saat 17.45’te Kayseri Erkilet Havalimanı’na iniş yaptı. Kayseri’den saat 18.00’de kara yoluyla Sivas’a hareket eden sarı lacivertli kafile, Şarkışla’ya 20 kilometre kala 5 dakika mola verdi.
Çay molası
Yol boyunca uzun süre hareketsiz kalan sarı lacivertliler, ayaklarının şişmemesi için kısa süreli yürüyüş yapıp birer çay içtikten sonra yola devam ederken kafile saat 20.41’de kamp yapılan Sivas Büyük Otel’e giriş yaptı.
Normal şartlarda İstanbul-Sivas yolculuğu 1 saat sürüyor. Ancak sarı lacivertliler, havada ve karada toplam 1693 kilometre yol katedip hedefine yaklaşık 7 saatte varabildi.

Haberin Devamı

Yıldırım'dan basına tepki

Bitmek tükenmek bilmeyen Sivas yolculuğu F.Bahçe’de sinirleri gerdi. Başkan Aziz Yıldırım, Kayseri’de görüntü almak isteyen gazetecilere, “Gidin buradan, gidin” diye çıkışırken Daum’un bir hayli düşünceli olduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!