Fener'e süper golcü

Güncelleme Tarihi:

Fenere süper golcü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler, Dünya Kupası'nda üç maçta Hollanda Milli Takımı formasını giyen ve Güney Kore maçında bir de gol kaydeden Pierre van Hooijdonk için 7 milyon Sterlin'i (yaklaşık 3.5 trilyon TL) gözden çıkardı.

Haftada 40 bin sterlin

Fenerbahçe, Nottingham Forest'in Hollandalı forvet oyuncusu Pierre van Hooijdonk için 7 milyon sterlinlik (yaklaşık 3.5 trilyon TL) transfer teklifinde bulundu. Nottingham Forest transfer teklifini kabul ederse, 28 yaşındaki Van Hooijdonk haftada 40 bin sterlinlik teklife evet deyip demeyeceğine karar verecek.

Bassett teslim oldu

Campbell'in Trabzonspor'a satılmasına ateş püsküren Teknik Direktör Dave Bassett, 34 gol atarak Forest'in Birinci Lig'e çıkmasında en büyük rolü oynayan Van Hooijdonk'a 10 milyon sterlin fiyat biçilmesine karşı çıkmıştı. Hollandalı futbolcunun N.Forest'e dönmek istememesi üzerine ısrarda fayda görmeyen Bassett, şimdi 7 milyon sterlinlik teklife olumlu bakmaya başladı.

F.Bahçe'ye yakın

Fenerbahçe dışında PSV Eindhoven ve İtalyan Udinese kulüplerinin de Van Hooijdonk ile ilgilendiği fakat şu anda NAC takımıyla antremanlara çıkan Hollandalı futbolcunun, milli futbolcuları Jaap Stam ve Wim Jonk'u satan bir kulübe gitmek istemeyeceği kaydedildi. Van Hoojidonk şöyle konuştu:

Kalitesi önemli

‘‘Kulübe şantaj yaptığım, açgözlü olduğum söyleniyor. Bunlar doğru değil. Mayıs ayında N.Forest'e uyarıda bulunarak takımı iyi futbolcularla takviye etmelerini söyledim. Forest'in çıkarlarını düşündüm. Futbol hayatımın zirvesinde, 1.Lig standrtlarında olmayan bir takımda oynamak istemiyorum.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!