Fenerbahçe'yi taşıyan uçağın camı patladı, acil iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeyi taşıyan uçağın camı patladı, acil iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 13:35

Fenerbahçe'yi Manchester şehrine götüren uçağın sol ön camını tamamen kaplayan bir çatlak meydana geldi. Pilot bunun üzerine Budapeşte'ye acil iniş yaptı. Sarı lacivertli takım, saatler süren bir bekleyiş sonunda, Türkiye'den gönderilen ikinci uçakla saat 18.45'te Manchester kentine havalandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Futbol Takımını, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Manchester United maçı için İngiltere'ye götüren uçağın camında çatlaklar oluştu ve Budapeşte'ye zorunlu iniş yapıldı.

Uçakta yapılan teknik kontrolün ardından İstanbul'dan yeni bir uçak istendi. Bu arada Fenerbahçeli futbolcular ve yöneticiler Budapeşte havalimanında bir salonda beklemeye alındı. Saat 18.00 sularında ikinci uçak geldi ve kafile saat 18.45'te Manchester şehrine gitmek üzere havalandı.

CAMLARIN KALINDIĞI 4 İLA 7 CM ARASINDA DEĞİŞİYOR
Yolcu uçaklarının kokpit camları 5 ayrı katmandan oluşuyor. Kalınlığı 4 ila 7 cm arasında değişen bu camda çatlama olduğundan pilotlar risk almıyor ve acil iniş yapıyor. 

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA
Fenerbahçe Kulübü, saat 11.00'de İstanbul'dan havalanan uçağın zorunlu iniş yapması üzerine resmi internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Fenerbahçemizi İngiltere’nin Manchester kentine götüren uçak, ön camına kuş çarpması nedeniyle Budapeşte’ye acil iniş yaptı" denildi.

Haberin Devamı

MANCHESTER UNITED MESAJ YAYINLADI
Fenerbahçe sosyal medya hesabının yayınladığı bu mesajın ardından Manchester United'ın Twitter hesabından, "Güvenli bir yolculuk dileriz, yakında görüşmek üzere" ifadesi paylaşıldı.

18.45'TE HAVALANDILAR
Fenerbahçe'yi taşıyan uçağın Budapeşte'ye acil iniş yapması üzerine Borajet Havayolları, İstanbul'dan ikinci bir uçağı Budapeşte'ye gönderdi. Saat 18.25 itibariyle sarı lacivertli takım yeni uçağa bindiler ve 18.45'te havalandılar.

BÜTÜN PROGRAM ALT ÜST OLDU
Kulüpten daha önce açıklanan programa göre Teknik Direktör Advocaat ve bir futbolcu TSİ 20.00'de basın toplantısı düzenleyecekti. Son antrenman da Old Trafford'da 20.30'da yapılacaktı. Bu şartlarda idman iptal edilirken, basın toplantısının yapılacağı açıklandı. Bütün programın alt üst olması ve saatler süren bekleyiş Fenerbahçe kafilesinde gerginlik ve strese yol açtı. 

FENERBAHÇE'DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Fenerbahçe Kulübü, ikinci uçağın Budapeşte'ye hareket etmesinin ardından resmi siteden bir teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda, futbol camiasına ve Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'ya, verdikleri destekten dolayı teşekkür edildi. Mesajda şu ifadeler kullanıldı;

Haberin Devamı

"Bugün 11:00'de gerçekleşen Manchester yolculuğumuz esnasında, kafilemizi taşıyan uçağın kokpit camı çatlamış ve Budapeşte Havalimanı'na güvenli olarak acil iniş gerçekleştirilmiştir.

Kafilemizde endişe verici bir durum bulunmamış, resmi havayolu sponsorumuz Borajet tarafından yönlendirilen yeni bir uçak ile Manchester yolculuğumuz devam etmiştir.

Yaşanan gelişmeler üzerine kafilemizle ve camiamızla geçmiş olsun dileklerini paylaşan başta Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı olmak üzere kulüplerimize hassasiyetleri için teşekkürlerimizi iletir, Budapeşte'de bizlere her konuda yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçimiz Sayın Şakir Fakılı'ya şükranlarımızı sunarız."

Haberin Devamı

SAHAYI GÖRDÜLER İDMAN YAPMADILAR
Fenerbahçe kafilesi TSİ 22.00'de Manchester şehrine indi. Sarı lacivertliler kente gider gitmez hemen Old Trafford Stadı’nın yolunu tuttu. Orayı daha önce sadece Van Persie gördüğü için sahayı tanımak amacıyla statada gidildi ama idman yapılmadı.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!