Fenerbahçe'nin olimpiyat gururu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin olimpiyat gururu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 11:58

Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na 9 sporcusunu göndermeyi garantileyen Fenerbahçe Kulübü, bu anlamda gurur yaşıyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, bugüne dek toplam 83 Fenerbahçeli sporcunun olimpiyat oyunlarında yer aldığı bildirildi.

Türkiye'nin tarihinde ilk kez 12 spor dalında katılmaya hak kazandığı 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na, sarı-lacivertli kulübün şu anda 5 branşta 9 sporcusunun katılmayı garantilediği bildirildi.

Olimpiyat oyunları için milli takıma en çok sporcu veren kulübün Fenerbahçe olduğu ifade edilen açıklamada, Pekin'e de en çok sporcu yollayan kulüp olma yolunda en büyük aday olunduğu ifade edildi.

Barajı geçerek Pekin'de yapılacak 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantileyen Fenerbahçeli sporcular şunlar:

Atletizm: Nevin Yanıt (100 metre engelli), Halil Akkaş (3000 metre engelli)
Boks: Yakup Kılıç (57 kilo), Onur Şipal (60 kilo), Adem Kılıççı (69 kilo)
Masa Tenisi: Melek Hu (Tek Bayanlar)
Yelken: Ertuğrul İçingir (Mistral RS:X)
Yüzme: Kaan Tayla (50 metre serbest), Gülşah Günenç (200 metre kelebek)

Haberin Devamı

Bu arada, 400 metre engellide Fenerbahçeli sporcu Nagehan Karadere'nin 56,60 olan B barajını 56,42 koşarak geçtiği, ancak bir kategoride her ülkeden B barajını geçen sadece 1 sporcunun olimpiyatlara katılmaya hak kazandığı için bu kategoride B barajını aşan Özge Gürler ile Nagehan Karadere ikilisinden hangisinin olimpiyatlarda mücadele edeceğine Atletizm Federasyonu'nun karar vereceği belirtildi.

Diğer yandan, Fenerbahçeli yüzücülerden Deniz Nazar, Demir Atasoy, Volkan Atakan, Serkan Atasay, Uğur Orel Oral, İris Rosenberger, Derya Erke, Buse Günaydın, İlkay Dikmen ve Gizem Papila ile atletlerden Karin May'in de olimpiyat barajını aşması beklendiği ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün bugüne kadar yapılan olimpiyat oyunları için milli takımlara futbol, basketbol, atletizm, boks, güreş, yelken, bisiklet ve yüzme dallarında 72 erkek ve 11 bayan olmak üzere toplam 83 sporcu verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!