Fenerbahçe'nin işi zor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin işi zor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 15:54

Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın 3 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de yönetimini sezon sonu oldukça zor günler bekliyor...

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerde teknik direktör Zico'nun sözleşmesi bitiyor. Bunun yanı sıra birçok futbolcunun takımdan ayrılması gündemde. Kezman, Appiah gibi yıldızlar gelecek sezon takımda yer almayacak. Önder Turaci ise Rusya'ya futbol hayatını sürdürecek. Sözleşmeleri biten Semih ve Serdar da Rusya yolcusu gibi. Aurelio konusu ise sarı lacivertlileri oldukça uğraştıracağa benziyor..

İşte Fenerbahçe yönetimini sezon sonu zorlayacak olan konular:

ARTHUR ZİCO: 2006 yılında takımın başına geçen Brezilyalı çalıştırıcının sözleşmesi lig bitimi ile birlikte sona erecek. Galatasaray derbisi öncesi tüm camia Zico'nun kalması gerektiği görüşünü taşıyordu. Ancak şampiyonluğun kaybedilmesi durumunda Brezilyalı teknik adamla devam edilip edilmeyeceği belirsiz. Başkan Aziz Yıldırım, Zico ve Brezilyalı teknik adamın avukatı Simoes Da Costa, Galatasaray derbisi öncesi biraraya gelmişti. Ligin bitimi ile bu üçlünün tekrar bir görüşme yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

MATEJA KEZMAN: Fenerbahçe'de her zaman en çok tartışılan isim oldu. Basın tarafından çok eleştirilmesine rağmen taraftar hala Sırp yıldızı seviyor. Son yaşanan olayların ardından o da Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdi. Fenerbahçe yönetimi de Kezman'nın yerine yeni santrafor arayışlarına girmiş durumda. Ancak Kezman ile yolların ayrılmas kolay olmayacak. Fenerbahçe'den ylıllık 4 milyon Euro'ya yakın ücret alan Sırp yıldızın sözleşmesinin bitmesine daha 2 yıl var. Fenerbahçe yönetimi Kezman'ı mukavelesini feshetmesi maddi açıdan hiç de kolay olmayacak. Fenerbahçe bu futbolcu ile yolları ayırırken maddi konularda zorlanabilir.

MEHMET AURELİO: Fenerbahçe'nin ve Türk Milli takımının orta sahadaki dinamosu. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu futbol hayatını Avrupa'da sürdürmek istiyor. Fenerbahçe ise bu futbolcuyu bırakmak istemiyor. Devre arası Valencia takımına transferi son anda gerçekleşmedi. Sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu Fenerbahçe kullandı ancak futbolcunun menajeri Bayram Tutumlu ise Fenerbahçe'nin böyle bir hakkı olmadığnıı ifade ediyor. Mehmet Aurelio konusu Fenerbahçe'nini başını oldukça ağrıtacağa benziyor.

Haberin Devamı

STEPHEN APPİAH: 2005-06 sezonunda Fenerbahçe'ye Juventus'tan transfer oldu. İlk sezon müthiş bir performans sergiledi. Ancak daha sonra sakatlıklar ve son olarak sol bacağında damar tıkanıklığı tespit edilmesinin ardından şu an İtalya'da. Bu ülkede kendi özel doktorları ile tedavisini ve çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe sağlık heyetinin kendisine yanlış teşhis koyduğunu söyledi. Mukavelesi olmasına rağmen Fenerbahçe'den ayrılmak istiyor. Gelecek sene Fenerbahçe'de forma giymesi zor gözüküyor. FIFA'nın aldığı yeni karar gereği yaklaşık 2 -2.5 milyon Euro karşılığında serbest kalacak.

ÖNDER TURACI: Fenerbahçe'den ilk kopan futbolcu Önder Turacı oldu. 2004-05 sezonunda Fenerbahçe'ye Standart Liege takımından transfer oldu. Ancak bu sezon Gökhan Gönül'ün yaptığı müthiş patlama ile genelllikle yedek kulübesinde oturdu. Sezon sonu serbest kalacak olan başarılı defans oyuncusu FK Moskova'dan gelen transfer teklifine evet dedi. Ve gelecek yıldan itibaren FK Moskova takımında forma giyecek.

Haberin Devamı

SEMİH ŞENTÜRK: Rus ekiplerini bir başka gözdesi. Lokomotiv, FK Moskova ve Rubin Kazan ekipleri golcü futbolcuyu istiyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan futbolcu için Rus ekipleri 2,5 milyon Euro'ya kadar çıkmış durumdalar. Fenerbahçe ise golcü futbolcusuna 1.5 milyon Euro önermiş durumda. Sezon sonu takımdan ayrılabilir.

SERDAR KULBİLGE: Fenerbahçe kalesinde her zaman güven veren bir isim onun da sözleşmesi bitiyor. Başarılı file bekçisine de Rus kulüpleri 1.5 milyon Euro önermiş durumdalar. Serdar Kulblige de bu teklifleri ciddi ciddi düşünüyor.

LUGANO: Çok sert oynaması zaman zaman eleştirilse de bu sezon Şampiyonlar Liginde müthiş bir performans sergiledi. Juventus başta olmak üzere İtalyan kulüplerinin gündeminde. İtalya'ya transferi söz konusu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!