Fenerbahçe'den kaset açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeden kaset açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 15:51

Fenerbahçe Kulübü, Ercan Saatçi ve Metin Özülkü'nün konuşmalarının yer aldığı ve bazı internet sitelerinde dolaşan kasetle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada "Bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir baÅŸka deyiÅŸle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır" denilirken, kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal giriÅŸimlerin de baÅŸlatıldığı da belirtildi.    Â

 

Ä°ÅŸte fenerbahce.org'da yer alan açıklama:Â

"Son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve televizyon programlarında Sayın Ercan Saatçi ile Sayın Metin Özülkü'nün bir program çekimi sırasında aralarında yaptıkları konuşma yayınlanmış ve konuyla ilgili bu bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu doğmuştur.

1-FBTV'de Sayın Metin Özülkü'nün hazırlayıp sunduğu Müzik Molası programının 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölümüne Sayın Ercan Saatçi konuk olmuş ve söz konusu diyalog bu programın bant kayıt çekimi sırasında gerçekleşmiştir.Program, bahsi geçen diyalog montajda çıkarıldıktan sonra yayınlanmıştır.

Haberin Devamı

2-2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV'nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. Kısacası FBTV'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.

3-Böyle bir görüntünün varlığı 1 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinde Spor Yazarı Kadir Çetinçalı tarafından "Ayarı Bozulanlar" başlıklı ekteki yazıda kaleme alınmış Çetinçalı o tarihteki yazısında Sn. Ercan Saatçi ile Sn. Metin Özülkü'nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır; "Bu olayın kaydı bende mevcuttur,isteyene izletebilirim"

4-FBTV yönetimi aynı zamanda Doğan Haber Ajansı çalışanı olan Kadir Çetinçalı'nın yazısı üzerine o tarihte yaptığı araştırmada bu görüntülerin o dönemde Doğan TV Center'ın Bağcılar'daki merkezinde aynı bina içinde görev yaptıkları GSTV'nin çalışanları tarafından Çetinçalı'ya izlettirildiği bilgisine ulaşmıştır.

Haberin Devamı

5-2006 yılında FBTV'den ayrılarak GSTV'de göreve başlayan 4 kişilik ekipte şu isimler yer almaktadır; Hasan Tankaya, Selim Sırrı Bayer, Erdoğan Veis, Abdullah Ercan.
FBTV yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada ekte Fenerbahçe formalı fotoğrafı yer alan ve halen GSTV'de Program Sorumlusu olarak görev yapan Selim Sırrı Bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir.

6-Bugün gelinen noktada söz konusu videonun hangi amaçla ve nasıl FBTV'nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten Sayın Kadir Çetinçalı ve yukarıda ismi geçen eski FBTV çalışanlarıdır.

Haberin Devamı

7-Her TV kuruluşunun çeşitli çekim ve yayınlarında buna benzer montajda kayıttan çıkarılmış pek çok görüntü ve röportaj yer aldığı yayıncılıkla ilgilenen herkesin malumudur.

8-FBTV'den çalınan söz konusu video görüntülerinin çeşitli internet sitelerinde veya farklı Televizyon kuruluşlarında yayınlanmasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün veya FBTV'nin herhangi bir dahli bulunmamaktadır.

9-Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, her türlü hukuki yaptırımın uygulanması yargıdan talep edilecektir.

Yapılan spekülasyonların son bulması adına ilgili ve bilgilileri konuyu açıklığa kavuşturmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!