Fenerbahçe ve Beşiktaş yarın UEFA'ya savunma verecek

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe ve Beşiktaş yarın UEFAya savunma verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 14:11

Türk futbolunun Avrupa'daki en uzun günü yarın sabah başlayacak ve 24 saat içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yanı sıra Türk futbolunun kaderi de belli olacak. Müfettiş Miguel Lietard Fernandez Palacios'un disiplin kuruluna sevk ettiği Fenerbahçe ve Beşiktaş, 24 saat içinde duruşmaya çıkacak ve yüz yüze savunmalarını yapacaklar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yaklaşık 6 ayda hazırlattığı lacivert cilt üzerine sarı renkte yazılı savunma kitabını tamamlattı ve geçtiğimiz günlerde UEFA'ya gönderdi. Tam 543 sayfa olan ve İngilizce’ye çevrilmiş savunmanın UEFA Disiplin Kurulu'nu şimdiden etkilediği belirtiliyor.

MÜFETTİŞ OYUNU MU ?
TFF ve organlarının kararlarını esas alan ve 'Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinde bir sakınca yok' diyen David Casserly'nin yerine Miguel Lietard Fernandez Palacios'un gelmesi şüphe uyandırırken, Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetimi bunun üzerinde duracak. Casserly'nin sadece Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararlarına sadık kalmaması ve TFF kurullarının da raporlarını incelediği öğrenilirken, Palacios'un Etik Kurulu'nun nihai kararlarına bakmadığı, TFF Tahkim Kurulu'nun kararlarını hiçe saydığı ve Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmemiş, şu an Yargıtay'da olan kararları baz aldığı ifade edildi. Bunun üzerinde duracak olan Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, suçsuz olduklarını dile getirecekler.

KİMLER NYON'DA OLACAK ?
Beşiktaş'ın savunmasını başta Emin Özkurt olmak üzere avukatlar yapacak ve başkan Fikret Orman ile Ahmet Ateş duruşmada bulunacak. Eski yönetici Serdal Adalı kendi savunmasını kendisi yapacak. Eski teknik direktör Tayfur Havutçu, Nyon'daki duruşmaya gelmeyecek ve savunmasını avukatı Nail Gönenli yapacak. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını kitap olarak gönderdi ve Nyon'daki duruşmaya da girecek. Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu savunmalarını bizzat kendileri yapacaklar. Cemil Turan ve Alaaddin Yıldırım, Nyon'a gitmeyecek ve savunmalarını yetki verdikleri kulüp avukatları yapacak.

ÜNLÜ ALMAN AVUKAT MARTENS VE FENERBAHÇELİ YÖNETİCİ DENİZ TOLGA AYTÖRE
Fenerbahçe'de günlerdir süren çalışmalar tamamlandı ve savunmalar hazırlandı. Bu savunmada ünlü Alman avukat Dirk Reiner Martens ve Fenerbahçeli hukukçu yönetici Deniz Tolga Aytöre de katkıda bulundu.  1942 Berlin doğumlu Martens, spor hukuku konusunda uzman ve Almanca'nın yanı sıra İngilizce ve Fransızca da biliyor.

BEKLENTİLER VE GEREKÇELERİ
-Disiplin Kurulu'na sevk edilen yöneticiler ve kulüpler, TFF tarafından şike iddiaları ile ilgili süreç hakkında kararların verildiğini ve anayasal dayanağı bulunan Tahkim Kurulu'nca da onaylandığının altını çizecek.
-Tapelerde söz edilen delillerin ortaya çıkmadığı hatırlatılacak
-Sahaya yansıyan hiçbir şike unsurunun olmadığı belirtilecek
-Dünyadaki şike şüpheleri ortaya konulacak, örneğin Belhanda'nın kullandığı penaltı vuruşunun görüntüleri gerek duyulduğunda Disiplin Kurulu'na sunulacak
-Futbolun özerkliğinden bahsedilecek ve sadece spor hukukunun devreye girmesi gerektiği istenecek
-Her şeye rağmen Yargıtay kararının beklenmesi istenecek
-Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 3 Temmuz sürecinden bu yana UEFA'nın çizdiği yoldan çıkmadığı, CAS'daki davanın çekildiği ve UEFA normlarına uygun hareket edildiği savunulacak.

TARAFTARLAR UEFA BİNASININ ÖNÜNE ÇIKARMA YAPACAK
Fenerbahçeli taraftarlar, özellikle Avrupa'daki taraftarlar 22 Haziran Cumartesi günü Nyon'da toplanarak gövde gösterisi yapacak. Özellikle 12numara.org, hazırladığı video ve yaptığı çağrılarla kulüp ve yöneticilerinin yanlarında olmaları gerektiğini duyuruyor. Saat 13.00'te bir araya gelecek olan sarı-lacivertli taraftarlar, destek olup çeşitli mesajlar verecek.

FİKRET ORMAN VE BEŞİKTAŞ HEYETİ NYON'A GİTTİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki heyet, UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'na sözlü savunma yapmak üzere İsviçre'ye gitti. Atatürk Havalimanı'nda uçağın hareketi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, "Beşiktaş ve Türk futbolu için önemli bir gün. Bizim camiamızın duruşu bellidir. Gidip savunmamızı yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine de "Bizim üstümüze alınmadığımız şeyler bunlar. Beşiktaş'ın böyle bir alınganlığı olmadığı için verilecek bir cevap da yok" demekle yetindi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!