Fenerbahçe Ülker'de sakat oyuncuların durumu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Ülkerde sakat oyuncuların durumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 15:30

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Doktoru Koray Tarımcı, uzun süredir tedavileri süren Oğuz Savaş ve İlkan Karaman'ın son durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Dr. Koray Tarımcı, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Oğuz Savaş'ın 2014 şubat ayının ilk yarısında takıma katılmasını beklediklerini, İlkan Karaman'ın durumunun ise 1 aylık güçlendirme çalışmalarının ardından tekrar değerlendirileceği bildirdi.

Oğuz Savaş'ın geçirmiş olduğu operasyonun 8. haftasında yapılan kontrollerden sonra kemikteki iyileşmenin neredeyse tamamlandığının tespit edildiğini vurgulayan Tarımcı, şunları kaydetti:

"Bu sonuçlar sonrasında oyuncumuzun herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan normal yürümesine karar verilmiştir. Bu arada kondisyonerlerimiz ve fizyoterapistimiz eşliğinde kondisyon çalışmalarına devam etmekte olan oyuncumuzun, 10. haftada yapılacak kontroller sonrasında daha yoğun kondisyon çalışmalarına başlamasını planlıyoruz. Bu türdeki revizyon ameliyatları sonrasında tam iyileşmenin 12 hafta sürmesi, bu süre içerisinde oyuncumuzun antrenman yapamaması, ilk 6 hafta ayağı üstüne hiç basmaması, oynadığı pozisyon itibarıyla oyuncumuzun tekrar maç kondisyonunu kazanmasının yaklaşık 1,5 aylık bir süre almasından dolayı oyuncumuzun takıma katılmasını şubat ayının ilk yarısında beklemekteyiz."

Koray Tarımcı, 7 Ağustos 2013 tarihinde her 2 dizinden operasyon geçiren İlkan Karaman'ın ise son çekilen MR ve röntgenlerinin operasyonu gerçekleştirilen hekimler tarafından değerlendirildiğini belirterek, "Bu değerlendirme sonrasında planlanan tedavi programı ile 1 aylık süre boyunca güçlendirme çalışmalarının yapılmasına ve sonrasında yapılacak kontrol ile durumunun tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!