Fenerbahçe Ülker tarihi sınava çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Ülker tarihi sınava çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 13:05

THY Avrupa Ligi Top 16 turu G Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, ya tamam ya devam mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler 6. ve son hafta karşılaşmasında yarın deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımıyla kader maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, EA7 Emporio Armani takımını mağlup edip, Yunanistan'ın Panathinaikos takımının deplasmanda Rusya'nın Unics Kazan takımını yenmesini bekleyecek. Fenerbahçe Ülker, grupta iddiası kalmayan İtalyan ekibini yenerse, Panathinaikos'un Unics Kazan'ı mağlup etmesi durumunda, ikili averajda Rus takımına üstünlük kurup, tur atlayarak, THY Avrupa Lig'nde çeyrek finale yükselecek.

"Yenersek son 8'e kalırız"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, EA7 Emporio Armani'yi yeneceklerine inandığını belirterek, "İtalya'da galip gelirsek, son 8 takım arasına kalacağımıza inanıyorum" dedi. Karakaş, Panathinaikos'un Unics Kazan'ı yenerek, grubu lider bitirmek istediğini dile getirdi. Nedim Karakaş, "Panathinaikos bu tip maçları çok oynamış, çok tecrübeli ve kaliteli bir takım. Kritik maçları hep başarıyla geçmişler. Geçen hafta aldıkları yenilginin önemi yoktu. Kazansalar da yine grup liderliği için mutlaka Unics Kazan'ı yenmeleri gerekiyordu. Grubu birinci bitirmek için Rus ekibini mağlup edeceklerdir. Panathinaikos'un kazanmasıyla, inşallah biz de EA7 Emporio Armani'yi deplasmanda mağlup ederek, çeyrek finale çıkacağız" diye konuştu.

Kulaklar Rusya'da olacak

EA7 Emporio Armani ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe Ülker'in, kulağı Rusya'da yapılacak Unics Kazan-Panathinaikos maçında olacak.
Sarı-lacivertlilerin, çeyrek finale yükselebilmesi için İtalyan ekibini deplasmanda yenmesi, çeyrek finali garantileyen Yunanistan'ın Panathinaikos takımının da Rus temsilcisi Unics Kazan'ı deplasmanda yenmesi gerekiyor.
Panathinaikos ve Fenerbahçe Ülker yarın maçlarını kazanırsa, Yunan temsilcisi grup birincisi, sarı-lacivertliler de ikili averajda Unics Kazan'a üstünlük sağlayıp, ikinci olarak çeyrek finale çıkacak.
Unics Kazan, Panathinaikos'u mağlup ederse, Fenerbahçe Ülker kazansa bile elenecek. Bu durumda Rus ekibi birinci, Yunan ekibi ise 2. olarak son 8 takım arasına kalacak.

Puan durumu

G Grubu'nda son hafta maçları öncesinde puan durumu şöyle:
Takım O G M A Y Av. P
-------------------------------------------------------
1- Panathinaikos 5 3 2 368 331 37 8
2- Unics Kazan 5 3 2 369 355 14 8
3- EA7 Emporio Armani 5 2 3 294 318 -24 7
4- Fenerbahçe Ülker 5 2 3 348 375 -27 7

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!