Fenerbahçe Trabzonspor'u CAS'a şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Trabzonsporu CASa şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 15:42

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki hukuk savaşı bitmek bilmiyor. Birbirlerini UEFA'ya şikayet eden ve olumsuz cevap alan iki kulüp, konuyu bu sefer de CAS'a götürdü.

Haberin Devamı

2010-11 sezonunda, Trabzonspor'un 3 maçta teşvik girişiminde bulunduğu gerekçesiyle UEFA nezdinde yaptığı başvurulardan sonuç alamayan Fenerbahçe Kulübü, olayı CAS'a (Spor Tahkim Mahkemesi) taşıdı.

Sarı lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "UEFA Temyiz Kurulu'nun başvurumuzun reddine ilişkin kararına, İsviçre’de bulunan Spor Tahkim Mahkemesi’ne yapılmış olan ön itiraza ilişkin Hukuk Kurulumuz tarafından hazırlanan ayrıntılı itirazımız bugün itibariyle CAS'a iletilmiştir" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?
Sarı lacivertli kulüp 18 Haziran 2014'te UEFA'ya başvurarak, Trabzonspor'un 3 maçta teşvik girişiminde bulunduğunu ve bu gerekçeyle bordo-mavili kulübün cezalandırılması gerektiğini iddia etmişti. Başvuruyu inceleyen UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu ise ortaya sunulan delillere göre Trabzonspor'un ceza almasını gerektirecek bir suç tespit edilemediğine kanaat getirerek, 14 Aralık 2014'te Fenerbahçe'nin başvurusunu reddetmişti. Sarı lacivertliler bunun üzerine UEFA Temyiz Kurulu'na başvurmuştu. UEFA Temyiz Kurulu, Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye yönelik şikayet başvurusunu da geri çevirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!