Fenerbahçe takipte : 2-0

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe takipte : 2-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uche ve Okocha'dan yoksun oynayan sarı lacivertliler, Kartal karşısında sonuca 39. dakikada Ertuğrul'un kendi kalesine ve 62. dakikada Erol'un golleri ile gitti. Tayfun'un bir şutu da direkten döndü.

Derbi maçında Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluk ümidini son 2 haftaya taşıdı

Kanarya coştu

Son haftalardaki en iyi futbolunu sergileyen Fenerbahçe'de kötü oynayan futbolcu hemen hemen yoktu. Peşpeşe iki gollük pozisyonu kullanamayan Saffet Sancaklı, seyircinin büyük tepkisine neden oldu. Kupa şampiyonu Beşiktaş'ta ise Amokachi dışında ayakta duran futbolcu yoktu.

STAT:

Fenerbahçe

HAKEMLER:

İlhami Kaplan (*), Turgay Güdü (*), Metin Suyabakan (*)

FENERBAHÇE:

Rüştü (***)- İlker (**), Mustafa Doğan (***), Högh (***), H.İbrahim (**)- Tayfun (***), Kemalettin (**), Moshoeu (***), Erol (**)- Faruk (**) (Dk.85 Kubilay), Saffet Sancaklı (*) (Dk.60 Boliç *)

YEDEKLER:

Murat- Serkan, Taner, Atilla

BEŞİKTAŞ:

Fevzi (**)- Erkan (*), Rahim (*), Alpay (**), Mutlu (**)- Ertuğrul (*), Yankov (*) (Dk.57 Hikmet *), Mehmet (*) (Dk.77 Yusuf), Tayfur (**)- Oktay (*) (Dk.60 Nihat *), Amokachi (**)

YEDEKLER:

Mrmiç- Salih, Serdar, Osman

GOLLER:

Dk.39 Ertuğrul (kendi kalesine), Dk.62 Erol

SARI KARTLAR:

Yankov, Amokachi, Rahim, Hikmet, Ertuğrul (Beşiktaş), Erol (Fenerbahçe)

SEYİRCİ-HASILAT:

22.967 kişi - 12 Milyar 868 milyon 575 bin TL

Fener’de Uche şoku

Sarı lacivertli takımda Beşiktaş derbisi öncesi sakat olan Okocha ve K.Saffet'ten sonra Uche de aniden hastalanınca takımını yalnız bıraktı.

Maç öncesi kampta hastalanan Uche'nin ateşi 40 dereceye yükselince doktorlar seferber oldu. Gece serum ve iğne ile tedavi olan Uche iyileşemeyince maçtan üç saat önce evinin yolunu tuttu. Teknik Direktör Bariç bu futbolcunun yerine M.Doğan'a stoper mevkiinde görev verirken, PAF takımı maçında oynaması gereken Serkan'ı son anda kadroya dahil etti.

Selimiye Stadı'nda oynanan Pepsi Cola Gençler Ligi maçı 1-1 sona erdi. Maçın bitiminde Beşiktaş ve F.Bahçeli futbolcular saha ortasında kıyasıya kavga ettiler. Güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı arbedede Beşiktaş'tan üç futbolcu aldıkları darbelerle yaralandılar. Daha sonra takviye edilen güvenlik güçleri önce sahayı, sonra tribünleri kontrol altına aldı.

Lider Galatasaray'ın yakın takipçisi Fenerbahçe, derbi maçında Beşiktaş'ı iki golle devirerek zirve takibini sürdürdü: 2-0. Son haftalardaki en iyi futbolunu sergileyen Fenerbahçe'de kötü isim yok gibiydi. Kupa şampiyonu Beşiktaş ise sahada sapır sapır döküldü.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım da kontrollü oynadı. İlk tehlikeli atağı Beşiktaş geliştirdi. 13. dakikada önce Oktay, sonra Amokachi altıpasta topla buluştular. Ancak yavaş davranınca F.Bahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

14. dakikada ileriye çıkan H.İbrahim ceza alanına sokuldu. Sol çaprazdan sert vurdu. Top direği sıyırıp yerden auta çıktı.

20. dakikada Ertuğrul'un pasında Oktay, Högh'ten şık bir hareketle sıyrıldı. Rüştü ile karşı karşıya kaldığı andaki vuruşu direğin dibinden auta gitti.

21. dakikada Faruk'un pasıyla hareketlenen Moshoeu, Tayfun'u gördü. Sağ çaprazdan ceza alanına giren genç futbolcunun sert vuruşu yan direkten döndü.

27. dakikada Ertuğrul'un arapasıyla ceza alanında buluşan Mehmet vurmakta gecikince araya giren Högh topu uzaklaştırdı.

28. dakikada Moshoeu'nin yaklaşık 30 metreden nefis şutunu kaleci Fevzi aynı güzellikte kornere tokatladı.

29. dakikada Erol'un korner atışında Faruk'un kafa vuruşu savunmaya çarpıp direği sıyırarak kornere çıktı.

39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Erol'un soldan kullandığı serbest atışta Kemalettin'in kafa vuruşu yan direkten döndü, Tayfun ceza alanına doldurdu, Ertuğrul'un ters kafa vuruşu Fevzi'nin çabasına rağmen ağlarla buluştu: 1-0. Devre F.Bahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

50. dakikada soldan H.İbrahim ortaladı, Oktay topu çıkarmak isterken ters bir kafa vuruşu yaptı. Fevzi'yi geçen top üst direği sıyırıp kornere çıktı.

53. dakikada Moshoeu orta alandan aldığı topla Rahim'i geçti, ceza alanına girdi, B.Saffet'e al da at dercesine uzattı, golcü futbolcu 2 metreden topu dışarı attı.

58. dakikada Kemalettin'in mükemmel pasıyla Saffet Sancaklı ceza alanına girdi, bomboş pozisyonda gol vuruşunu yapamadı.

59. dakikada Amokachi'nin korner atışında Ertuğrul'un kafayla indirdiği topa Oktay yakın mesafeden vurdu Rüştü kornere çeldi.

62. dakikada fark ikiye çıktı. Kemalettin'in uzun pasında Erol ceza alanına topla girdi, rakibinden sıyrılıp yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Fevzi'nin bacaklarının arasından ağlara gitti: 2-0.

Son 4 dakikada Beşiktaş 2 pozisyon buldu. 86. dakikada Erkan'ın vuruşunu Rüştü uçarak kornere çeldi. 88. dakikada Ertuğrul, Rüştü ile karşıkarşıya kaldı ancak tecrübeli kaleci Beşiktaşlı futbolcunun ayaklarına yatarak tehlikeyi önledi. Maç F.Bahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!