Fenerbahçe Tahkim yolunda

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Tahkim yolunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

G.Saray derbisini erteleyen federasyona öfkesini sürdüren sarı lacivertli kulübün yöneticileri, Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını açıkladı. Asbaşkan Kiğılı, ‘‘Çıksınlar G.Saray'a göre lig kursunlar’’ dedi.

Fenerbahçe yönetimi G.Saray derbisinin erteleyen Futbol Federasyonu'na bombardımanı sürdürdü. Genel Sekreter Köksal Özbek, Asbaşkan Abdullah Kiğılı, Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım ve yönetici Rint Akyüz basın toplantısı düzenledi ve ‘‘Bu maçı oynamak istiyoruz. Tahkim'e başvuracağız’’ açıklamasında bulundu. Özbek, ‘‘Büyük sıkışıklığa giren lig daha da çıkmaza götürülüyor. İtirazımızın sebebi iki kulübün de erteleme talebinde bulunmamasıdır’’ dedi.

Kiğılı, federasyonun ucuz bir gerekçeyle gece yarısı operasyonuyla Mustafa Denizli'yi de töhmet altında bırakarak, yanlış bir karar aldığına ileri sürerek şunları söyledi: ‘‘Basiretli bir federasyon milli takımı düşünseydi, 10 gün önce kamp başladığı sırada olayı değerlendirebilirdi. G.Saray Başkanı Faruk Süren, ‘Fener'e kıyak yapıldı' demiş. Bu itham edici bir açıklamadır. Futbolcuların hepsi profosyeneldir ve haftada üç maç yapacak kapasitededir. Federasyon bir aydır maç yapmayan F.Bahçe'nin gelirini düşünüyor mu?

ACİZ FEDERASYON

Federasyon ilk kez bu kadar aciz bir duruma düştü. Böyle giderse haftada iki maç oynatılacak. Futbolseverler lige soğudu. Federasyon zahmet edip kulüplere maç tarihini bile sormuyor. Yabancı futbolcular hiçe sayılıyor. Belirlenen tarihte yabancıların Noel tatili var. Ayrıca F.Bahçe 10 gün içinde iki derbiye mecbur bırakılıyor. Masa altı oyunlar giderek artmaya başladı. Maçın tehir edilmemesi için Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Maçın tarihine itiraz edeceğiz.’’

G.SARAY’A GÖRE LİG

Millilere verilen yüksek primler yüzünden kulüplerin dengesinin bozulduğunu ileri süren Kiğılı şöyle devam etti: ‘‘Türkiye şartlarında binlerce kişi evsiz kaldı. Federasyon her maça 25 milyar prim veriyor. Millilere 100 milyar verileceğini öğrendik. Böyle giderse üç büyük kulübe yardım yapılmalı. Büyük haksızlıklar devam edecekse G.Saray'ın dediği gibi, ‘Anneler Ligi'ne dönelim. Çıksınlar G.Saray'a göre lig kursunlar. Mantıklı kararın olmadığı yerde menfaat vardır. Art niyet vardır.

SORULSAYDI KABUL EDERDİK

G.Saray-F.Bahçe dostluğu her zaman varolacak. Lütfedip yazışma yapılsaydı, maçın ertelenmesini kabul ederdik. Lig çorbaya döndü. Spordan Sorumlu devlet bakanı kulüplerin feryadı karşısında sessiz kalıyor. MHK Yöneticisi F.Bahçe'ye haksızlık yapıldığını söylüyor, federasyon başkanı bunu kabul ediyor, ama sorunlar çözülmüyor.’’

Bu arada Özbek, 3813 sayılı kanunun değişmesi gerektiğini ileri sürerek, hep beraber ‘‘Ömür boyu görevde kalır’’ maddesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Oulare: Borcumu ödeyeceğim

BELÇİKA'da önceki gün sağ ayağından ameliyat olan Fenerbahçeli Süleyman Oulare ilk kez ayağa kalktı. Oulare, kendisini çok iyi hissettiğini ve ağrılarının az olduğunu belirterek, ‘‘Bir hafta içinde Türkiye'ye döneceğim. Geçirdiğim ameliyatın performansımı fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Atacağım gollerle Fenerbahçe camiasına olan borcumu ödeyeceğim’’ dedi. Eşi ve çocuğunun yanında olmasıyla morali yüksek olan Oulare kaldığı özel odada Fenerbahçe formasını üzerinden çıkarmıyor. Oulare, eski kulübü Racing Genk'ten de manevi destek görüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!