Fenerbahçe 57 - 56 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 57 - 56 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 20:13

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 7. maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı nefes kesen bir mücadelenin sonunda 57-56 yenmeyi başardı. Sarı lacivertli ekip bu sonuçla gruptaki 7. maçında 6. galibiyetine imza atarak liderliğini sürdürdü. Karşılaşma sonrası salon hoparlöründen Ciguli'nin ünlü şarkısı 'Binnaz' çalındı.

Haberin Devamı

Salon: Ülker Sports Arena Metro Enerji
Hakemler: Grzegorz Ziemblicki (Polonya), Paulo Marques (Portekiz), Petar Denkovski (Makedonya)
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 9, Quigley 12, Coleman 10, Lavender 10, Hollingsworth 8, Verameyenka 8, Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Kobryn,
Galatasaray: Loyd 7, Martinez 7, Kizer 6, Dubljevic 14, Nevriye Yılmaz 10, Işıl Alben 8, Bahar Çağlar 4, Kulichova,
1. Periyot: 18-17
Devre: 27-28
3. Periyot: 41-42
5 Faulle Çıkan: 39.56 Nevriye Yılmaz (Galatasaray)

Fenerbahçe 57 - 56 Galatasaray

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Lynetta Kizer krizi sonrası bu kez Euroleague'de karşılaşan ezeli rakiplerin Ataşehir'deki randevusunda Fenerbahçe, Galatasaray'ı 57-56 mağlup etti.

Taraftarlarının desteğiyle 4 dakika 14-4 öne fırlayan Fenerbahçe karşısında maçı dengeleyen Cimbom, sonraki 4 dakikada 17-16 galipti. Çeyrek skoru 18-17'ydi. Oyunda temponun düştüğü ikinci 10 biterken ise G.Saray, 28-27 galipti. 

Fenerbahçe 57 - 56 Galatasaray

IŞIL'IN ÜÇLÜĞÜ YETMEDİ
Kora kor mücadelenin sürdüğü 3. çeyrek sonu da sarı kırmızılılar 42-41 öndeydi. Final periyodunda da çekişme bir an olsun düşmedi... 4 saniyeye 57-54 galip giren sarı lacivertliler, Işıl'ın üçlüğüne rağmen derbiyi 57-56 kazandı.

Fenerbahçe 57 - 56 Galatasaray

KIZER SAHADAYDI
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe'ye karşı forma giymesinin ardından, oynama uygunluğu bulunmadığı gerekçesiyle Galatasaray'ın hükmen yenilgi cezası almasına neden olan Lynetta Kizer, bu kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi müsabakasında sarı-lacivertli ekibe karşı sahaya çıktı. Lisansı ilk önce Bosna Hersekli, ardından ise ABD'li olarak çıkarılmasından dolayı, bir sezonda iki farklı ülke oyuncusu statüsünde ligde yer alınamayacağı kuralına takılan Kizer, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ise takımının formasını giyebildi. Kizer, karşılaşmada 6 sayı üretti.

Haberin Devamı

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz Abdullah Gül Üniversitesi ise B Grubu'ndaki 7. maçında deplasmanda Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack'a 67 - 66 mağlup oldu.

Haberin Devamı

MAÇTAN SONRA SALONDA 'BİNNAZ' ŞARKISI ÇALINDI
Öte yandan, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının ortalamasına göre oldukça sakin geçen müsabakada, herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Karşılaşma sonrasında salon hoparlöründen Ciguli'nin ünlü şarkısı 'Binnaz' çalındı. Bu olay sosyal medyada büyük yankı yarattı.

'Binnaz' adlı şarkının sözleri şöyle:

Binnaz bari Binnaz sen bu gece kudurdun mu
Delirdin mi, şaşırdın mı
Binnaz, çalgıcı karısı Binnaz
Esnaf karısı Binnaz
Kumarcı karısı Binnaz
Binnaz seni cesur kadın gördüler
Bütün alem seni sevdiler
Çalgıcı karısı Binnaz
Esnaf karısı Binnaz
Kumarcı karısı Binnaz


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!