Fenerbahçe 3 - 1 Gaziantepspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 3 - 1 Gaziantepspor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 18:33

Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe 9. haftanın açılış maçında Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin golleri Emenike (2) ve Sow'dan geldi. Transfer olduktan sonra gol sıkıntısı çeken ve sezonun ilk golünü geçtiğimiz hafta son dakikada Kayseri Erciyesspor'a atan Emenike bu kez 2 gol birden kaydederek galibiyetin en büyük mimarlarından biri oldu ve takımını zirvede tuttu.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

YANAL: TARAFTARLARIMIZA İYİ SİNYALLER VERDİK

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-GOL... 85. dakikada Salih sol kanattan harika hareketlerle çizgiye indi ve Emenike'ye mükemmel bir pas çıkardı. Emenike de rahat bir şekilde topu ağlara gönderdi.
- GOL... 75. dakikada yan topu Turgut ceza yayı üzerindeki Stilic'in önüne indirdi. Stilic gelişine harika vurdu ve farkı bire indirdi.
- GOL... 40. dakikada ceza sahası civarında üst üste ayağa paslar yapan Fenerbahçe son olarak Baroni'nin yerden pasında Sow'ın vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.
- GOL... 14. dakikada Fenerbahçe'nin baskısı sonuç verdi. Alper kaptığı topu içeri çevirdi Emenike topu kafayla ağlara gönderdi.
- 5. dakikada Baroni'nin korner atışında Egemen müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı top yandan auta çıktı.


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: İlker Meral, İsmail Şencan, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz (Dk. 73 Alves), Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian, Alper Potuk (Dk. 81 Salih Uçan), Kuyt, Sow (Dk. 84 Webo), Emenike
Gaziantepspor: Serdar, Ekrem Dağ, Stankevicius, Kecojevic, Şenol Can (Dk. 46 Binya), Turgut Doğan Şahin, Traore, Orhan Gülle (Dk. 62 Stilic), Medunjanin, Cenk Tosun, Muhammet Demir (Dk. 85 Mustafa Durak)
Goller: Dk. 14 ve 86 Emenike, Dk. 39 Sow (Fenerbahçe), Dk. 75 Stilic (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 6 Kecojevic, Dk. 45 Muhammet Demir (Gaziantepspor), Dk. 88 Mehmet Topal (Fenerbahçe)


KADIKÖY'DEN MAÇ SONU NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde Gaziantepspor'u 3-1 yenen lider Fenerbahçe, 7. haftadaki Trabzonspor beraberliğinin ardından, son iki lig maçından galibiyetlerle ayrıldı. Bordo-mavili ekip karşısında aldığı beraberlikle 5 maçlık kazanma serisi sona eren sarı-lacivertliler, geçen hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısındaki galibiyetin (2-1) ardından, Kadıköy'deki Gaziantepspor mücadelesini de 3-1'lik skorla geçti. Torku Konyaspor yenilgisiyle tatsız bir başlangıç yaptığı sezonda, 2. haftadan itibaren Eskişehirspor (1-0), Sivasspor (5-2), Kasımpaşa (3-2), Elazığspor (4-0) ve Gençlerbirliği (1-0) maçları olmak üzere üst üste 5 haftada kazanan sarı-lacivertli ekip, Trabzonspor beraberliğiyle (0-0) bu sezon ligde ikinci kez puan yitirmişi. Süper Lig'de bu sezon 7. galibiyetini alan "Sarı Kanaryalar", puanını 22'ye yükseltti.

Haberin Devamı

Tribünlerde büyük coşku
Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyet tribünlerde büyük bir sevinç yarattı. Özellikle ikinci yarıda büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, cep telefonlarının ışıklarını açarak tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu. Tribünler hep bir ağızdan "şampiyon" tezahüratları yaptı. Sarı-lacivertli taraftarlar ikinci yarda yaptıkları tezahüratlarla 11. haftada Kadıköy'de karşı karşıya gelecekleri Galatasaray'a göndermelerde bulundular. Takımları için yaptıkları "şampiyon" tezühüratlarının ardından derbi maçla ilgili tezahüratlara başlayan taraftarlar, uzun süre Galatasaray'a yönelik söylemlerde bulundular.

Haberin Devamı

Son iki hafta golleri Emenike ve Sow'dan
Fenerbahçe, Süper Lig'in son iki haftasında Emenike ve Sow'un attığı gollerle kazandı. Geçen hafta Kayseri Erciyesspor mücadelesinde 9. dakikada Sow, 90+4. dakikada da Emenike'nin attığı gollerle galibiyete uzanan sarı-lacivertliler, bu akşam Gaziantepspor karşısında da 14. ve 86. dakikalarda Emenike ve 39. dakikada da Sow'un ayağından bulduğu gollerle 3 puanı elde etti.

Emenike 6 maçlık suskunluğun ardından gollere başladı
Ligde forma giydiği 6 maçta gol yollarında etkisiz kalan, sarı-lacivertli formayla ilk golünü geçen hafta Kayseri Erciyesspor deplasmanında atan Emenike, Gaziantepspor'a attığı gollerle, ligde üst üste iki haftayı boş geçmedi. İlk 11'de başladığı sezonun ilk 4 hafta maçında Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Kasımpaşa mücadelelerinde gol yollarında etkisiz kalan Nijeryalı futbolcu, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında ikinci yarılarda oyuna dahil edilmiş ancak bu maçlarda da gol atamamıştı. Geçen haftaki Kayseri Erciyesspor maçında da sonradan oyuna girip 90+4. dakikada takımının galibiyet golünü kaydeden Emenike, sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de ilk gollerine imzasını attı. Nijeryalı futbolcunun 86. dakikadaki 3. golünün ardından futbolcular, asisti yapan Salih Uçan'ı kutladı. Futbolcular gol sevincini Salih'in yanına giderek genç futbolcuyla beraber yaşadılar.

Kadıköy'de "Obradovic" tezahüratı
Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi'nde güçlü rakibi Barcelona'yı 75-70 yenmesi, Kadıköy'deki taraftarları da sevindirdi. Sarı-lacivertli takımın karşılaşmayı kazandığının öğrenilmesinin ardından tribünler uzun süre "Obradovic" şeklinde tezahürat yaptılar. Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının ardından, basketbol maçının sonucu stat hoparlörleriyle yapılan anonsla ve skor tabelasında yazılarak da taraftara duyuruldu. Bu arada, maçın 73. dakikasında oyuna dahil edilen savunma oyuncusu Alves, karşılaşmanın ardından sahada tek başına koşu yaptı.

BAKMADAN GEÇME!