Fenerbahçe Monaco'yu Emenike'nin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Monacoyu Emenikenin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 07:21

Fenerbahçe Monaco maçı ile dün akşam heyecan seviyesi yüksek bir mücadele oynandı. Karşılaşmaya damga vuran isimlerden biride şüphesiz Emenike oldu. Van der Wiel'in ortaladığı topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderen Emenike, oynadığı ilk karşılaşmada göz doldurdu. Fenerbahçe Monaco maçının özet görüntüsü ve karşılaşmada atılan üç golü haberimizden izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Monaco maçı dün akşam nefesleri kesti...Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'yu 2-1 yenerek, rövanş için avantaj elde etti. Geride kalan sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Emenike, takımının 2 golüne imza attı. Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 4 maçlık galibiyet hasreti de sona erdi. Bu maçın rövanşı 3 Ağustos Çarşamba günü Monaco'da oynanacak.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'yu 2-1 yenerek, tur için avantaj yakaladı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta sahneye Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike çıktı. Nijeryalı forvetin 39. dakikadaki golüyle öne geçen Fenerbahçe, Radamel Falcao'nun 42. dakikada fileleri havalandırmasına engel olamayınca ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda 61. dakikada Emenike'nin şık golüyle bir kez daha öne geçen Fenerbahçe, üstünlüğünü koruyarak sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Monaco arasındaki rövanş maçı 3 Ağustos'ta Monaco'da oynanacak. Sarı-lacivertli takım rövanşta kazanması veya berabere kalması durumunda adını play-off turuna yazdıracak. Fenerbahçe, 2 veya üzeri gol atıp tek farklı kaybetmesi durumunda da tur biletini kapacak.
Monaco'ya ise gol yemeden alacağı tek farklı galibiyetin yanı sıra, iki ve üzeri farklı galibiyetler de tur için yeterli olacak. Rövanş mücadelesinde normal sürenin 2-1 Monaco'nun üstünlüğüyle tamamlaması durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada gol olmaması halinde ise tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

STAT: Ülker 
HAKEMLER: Jesus Gil Manzano, Angel Nevado Rodriguez, Jose Miranda (İspanya
FENERBAHÇE: Ertuğrul Taşkıran, Neustadter, Skrtel, Kjaer, Van der Wiel (Dk. 90 2 Stoch), Salih Uçan (Dk. 82 Şener Özbayraklı), De Souza, Ozan Tufan, Hasan Ali Kaldırım, Fernandao, Emenike (Dk. 71 Chahechouhe) 
MONACO: De Sanctis (Dk. 13 Badiashile), Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Dirar (Dk. 75 Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar, Falcao, Germain (Dk. 86 Cavaleiro) 
GOLLER: Dk. 39 ve 61 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 42 Falcao (Monaco) 
SARI KARTLAR: Dk. 17 De Souza, Dk. 53 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 66 Falcao (Monaco) 

İŞTE FENERBAHÇE MONACO MAÇININ GOLLERİ

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in çıkardığı sert şutta, kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.
6. dakikada Monaco ceza alanındaki karambolde Fernandao'nun vuruşunda top kale çizgisini geçti, ancak hakem Manzano, kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0.
42. dakikada Monaco beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1.
49. dakikada Dirar'ın şutunda top direğe takıldı. 
61. dakikada Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yolladı: 2-1.

Haberin Devamı

CEZALI PEREIRA, STATTA YOKTU
Teknik direktör Vitor Pereira, cezası nedeniyle Monaco karşısında takımın başında çıkamadı. Pereira karşılaşmayı Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde izledi. Portekizli teknik adamın yerine başında sahaya yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.

43 YILLIK HASRET BİTTİ
Fenerbahçe, Fransız ekiplerine karşı 43 yıl sonra iç sahada galip geldi. Son olarak 7 Kasım 1973'te Nice'i İstanbul'da 2-0 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra Fransız ekipleriyle seyircisi önünde oynadığı 6 maçı da galip bitirememişti. Sarı lacivertliler, Monaco'yu 2-1 yenerek bu hasretine son vermiş oldu.

Fenerbahçe Monacoyu Emenikenin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)
ERTUĞRUL TAŞKIRAN İLK KEZ AVRUPA’DA
Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını oynadı. Birinci kaleci Volkan Demirel'in sakatlığı, Brezilyalı Fabiano'nun da Panathinaikos'la oynanan hazırlık maçında yüzünden sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet etti. Ertuğrul geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe kalesini korumuştu.
Fenerbahçe Monacoyu Emenikenin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)
TAKIM KAPTANI SIMON KJAER
Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer çıktı. Takımın ilk iki kaptanı Volkan Demirel'in sakat, Mehmet Topal'ın da cezalı olması nedeniyle kaptanlık pazubandını tecrübeli stoper taktı. Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği sarı lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.

Haberin Devamı

YENİ TRANSFERLER SİFTAH YAPTI
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı lacivertli formayı giydi. Diğer yeni oyunculardan İsmail Köybaşı sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise ikinci yarıda oyuna girdi.

SALİH 810, EMENIKE 433 GÜN SONRA... 
Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise 433 gün sonra bir resmi maçta sarı lacivertli formayı giydi. Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9 Mayıs 2014'de Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkmıştı. Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain ve İngiltere'nin West Ham United takımında kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı lacivertli formayı en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Monacoyu Emenikenin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK
Fenerbahçe'de, sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi. Sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı. Ayrıca cezalı olan Volkan Şen, de Alper Potuk ve Mehmet Topal karşılaşmada forma giyemedi.

Fenerbahçe Monacoyu Emenikenin golleri ile geçti (Maç özeti ve goller)

DE SANCTIS, 2 BİN 187 GÜN SONRA KADIKÖY'DE
Monaco'nun eski Galatasaraylı İtalyan kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maça çıkan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı. Galatasaray formasıyla yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de çıktığı maçta De Sanctis takımın 4-1 yenilgisini önleyememişti. Dünkü maçta ilk 11'de sahaya çıkan İtalyan kaleci, 13. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!