Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 18:53

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son maçında konuk ettiği Medicana Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. 24. dakikada Robin van Persie'nin golüyle öne geçen sarı lacivertliler, 43'te Beykan'ın beraberlik sayısıyla soyunma odasına 1-1 berabere gitti. İkinci devrede rakibine büyük baskı kuran Fenerbahçe, 77. dakikada Kjaer'in kafa golüyle galibiyete ulaştı. Sarı lacivertliler bu sonuçla ilk yarıyı, lider Beşiktaş'ın 1 puan gerisinde 40 puanda tamamladı ve Galatasaray ile arasındaki farkı 10'a çıkardı.

Haberin Devamı

STAT: Ülker
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 66 Caner Erkin), Mehmet Topal, De Souza, Markovich, Diego (Dk. 29 Ozan Tufan), Volkan Şen (Dk. 81 Mehmet Topuz), Van Persie
MEDICANA SİVASSPOR: Setkus, Cicinho, Boye, İbrahim Öztürk, Erkan Kaş (Dk. 80 İbrahim Akın), Yiğit İncedemir (Dk. 79 Taouil), Kone, Burhan Eşer, Beykan Şimşek, Aatıf, Eneramo (Dk. 66 Ziya Erdal)
GOLLER: Dk.24 Van Persie, Dk.77 Kjaer (Fenerbahçe), Dk.43 Beykan Şimşek (Medicana Sivasspor)
SARI KARTLAR: Dk.16 Eneramo, Dk.45 İbrahim Öztürk, Dk.45 Cicinho, Dk. 45+2 Aatıf, Dk.56 Beykan Şimşek, Dk.68 Yiğit İncedemir, Dk.79 Erkan Kaş (Medicana Sivasspor), Dk.36 Hasan Ali Kaldırım, Dk.69 Alves, Dk.90 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

DETAYLI PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
24. dakikada
Fenerbahçe, aradığı golü buldu. Ceza sahası dışından Diego'nun yaptığı sert vuruşta, top kaleci Setkus'tan dönerken, pozisyonu takip eden Van Persie, kale önünde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
43. dakikada Medicana Sivasspor skora eşitliği getirdi. Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkarak sağdan çizgiye inen Burhan Eşer'in ortasında, arka direkte gelişen bir vuruş yapan Beykan Şimşek, topu filelere gönderdi: 1-1.
77. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Soldan Caner Erkin'in yaptığı ortada, ön direkte iyi yükselen Kjaar, Setkus'un müdahalesine rağmen topu kafayla filelere gönderdi: 2-1

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

HASAN ALİ'NİN YERİNE CANER İLK 11'E GİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, cezalı Nani ve sakatlığı bulunan Fernandao'nun yerine Volkan Şen ile Robin van Persie'yi ilk 11'de oynattı. Son haftaların formda ismi Hasan Ali'yi de ilk 11'de başlatan Pereira, 66. dakikada bu oyuncuyu çıkarıp Caner'i aldı.

VOLKAN ŞEN'DEN BİR İLK
Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Volkan Şen, ligde ilk kez 11'de forma giyme şansı buldu. Nani ve Alper Potuk'un yokluğunda Pereria, Volkan'a ilk 11'de forma verdi. Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde 8 maçta sonradan oyuna giren Volkan Şen, Medicana Sivasspor karşısında maça ilk 11'de başladı.
Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK
Fenerbahçe, Medicana Sivasspor karşısına 5 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı lacivertlilerde cezalı Nani ve Fernandao'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Alper Potuk ve kaleci Ertuğrul Taşkıran, Sivas temsilcisi karşısında kadroda yer almadı. Fenerbahçe'de bu isimlerin dışında Pereira, Michal Kadlec ile genç oyuncuları Uygar Mert Zeybek ve Hakan Çinemre'yi kadroya dahil etmedi.

KULÜBEDE FORVET YOKTU
Sarı lacivertlilerde yedek kulübesinde mevkisi forvet olan hiçbir oyuncu yer almadı. Fernandao'nun cezalı olmasıyla sadece elinde forvet oyuncusu olarak Van Persie kalan Pereira, yedek kulübesinde Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Ramazan Civelek, Mehmet Topuz, Abdoulaye Ba ve Caner Erkin'i oturttu. Sarı lacivertlilerin tecrübeli ismi Mehmet Topuz ise 6 maç sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi. Bu sezon üçüncü kez kadroya giren Mehmet, sadece 2 dakika süre alabildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

ESKİ DOST ZIEGLER KADIKÖY'DE 

Fenerbahçe formasını 1.5 yıl giyen ve taraftarların sevgisini kazanan İsviçreli eski futbolcusu Reto Ziegler, Ülker Stadyumu'ndaydı. Mücadeleyi tribünden takip eden başarılı Ziegler, eski arkadaşlarıyla hasret giderdi.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, hafta içi olmasına rağmen Medicana Sivasspor karşılaşmasına ilgi gösterdi. Kale arkası tribünlerinin tamamına yakını dolarken, maraton ve Fenerium tribünlerinde az da olsa boşluklar oluştu. Karşılaşmayı 20 kadar Sivassporlu taraftar da kendileri için ayrılan tribünden takip etti.

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor
KADIKÖY'DE ÖZEL KONUK
Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan ve sadece iki parmağını kullanarak çalabildiği piyanoda taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını başarıyla çalan 20 yaşındaki Erdinç Yılmaz, Kadıköy'deki maçı tribünden seyretti. Yılmaz'ı, Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticilerinden Saadettin Saran, Medicana Sivasspor'la oynanan maça davet etti. Saran'ın daveti üzerine Ordu'dan babası ve kardeşiyle İstanbul'a gelen Yılmaz, karşılaşmayı stattan takip etti.

Haberin Devamı

YENİLMEZLİK SERİSİ 18 MAÇA ÇIKTI
Fenerbahçe, oynadığı son 18 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Süper Lig'de 11, Avrupa kupalarında 5, Türkiye Kupası'nda da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 12 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Sarı lacivertliler en son Süper Lig'de 27 Eylül'de oynadığı Beşiktaş derbisini 3-2 kaybetmişti.

VAN PERSIE LİGDE 4 HAFTA SONRA GOL ATTI
Süper Lig'de 4 hafta sonra fileleri havalandıran Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a hafta içinde 2 gol atan Van Persie, Medicana Sivasspor'u da boş geçmedi. Ligde en son golünü 12. haftada Mersin İdmanyurdu ağlarına gönderen tecrübeli futbolcu, 24. dakikada Medicana Sivasspor filelerini havalandırdı.

Fenerbahçe 2-1 Medicana Sivasspor

KJAER'İN İLK GOLÜ
Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı. Bu sezon ligde 15, Avrupa'da 7 karşılaşmada oynayan Kjaer, ilk golünü Medicana Sivasspor karşısında kaydetti.

Haberin Devamı

DIEGO SAKATLANDI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas sakatlandı. Van Persie'nin 24. dakikada attığı golden önce çektiği şutta adalesinden sakatlanan Diego, kenara değişiklik talebinde bulundu. Maçın 26. dakikasında kendini yere bırakan Brezilyalı futbolcu oyundan çıktı ve yerine 29. dakikada Ozan Tufan girdi.

BRUNO ALVES CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşmanın 69. dakikasında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Bruno Alves, cezalı duruma düştü. Bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Portekizli futbolcu, ikinci yarının ilk haftasındaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek. Medicana Sivasspor'da ise Fenerbahçe karşısında sarı kart gören Cicinho ve Yiğit İncedemir cezalı oldu. Bu iki futbolcu 18. haftadaki Galatasaray maçında oynayamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!