Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 00:04

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 5. hafta karşılaşmasında Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Nani ve 79. dakikada Robin van Persie kaydetti. Bursaspor'un tek golü ise 63. dakikada Tomas Necid'den geldi.

Fenerbahçe 13 puanla liderliğini sürdürürken, Bursaspor 3 puanda kaldı.

MAÇTAN MUHTEŞEM KARELER / SÜLEYMAN ARAT - ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN


Stat: Ülker
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 88 Uygar Mert Zeybek), Meireles, Markovic (Dk. 77 Van Persie), Nani, Fernandao
Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behiç (Dk. 84 De Sutter), Faty, Hosogai (Dk. 57 Sercan Yıldırım), Dzsudzsak, Emre Taşdemir (Dk. 70 Aydın Karabulut), Josue, Necid
Goller: Dk. 20 Nani, Dk. 80 Van Persie (Fenerbahçe), Dk 63 Necid (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Hosogai, Dk. 65 Dzsudzsak, Dk. 70 Dany, Dk. 72 Josue, Dk. 90+1 De Sutter (Bursaspor), Dk. 59 Markovic (Fenerbahçe)

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor


Haberin Devamı

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor
KULÜBELER KAPIŞTI

5. MAÇTA 5. FARKLI 11...

Fenerbahçe ligdeki 5 maçına 5. farklı 11 ile çıktı. Sezon başından beri kadro istikrarını yakalayamayan sarı lacivertli takım, Bursaspor maçında da Lazar Markovic’i ilk 11’de oynattı. Ligde 19 ayrı futbolcuya şans veren Pereira, ayrıca Molde maçında ilk 11’de oynattığı Fabiano ile birlikte toplam 20 oyuncuya ilk 11’de şans vermiş oldu.

YENİLMEZLİK 15 MAÇA ÇIKTI
Ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisi ise 15 maça çıktı. Bursaspor galibiyetiyle namağlup serisini 15 maça yükselten sarı-lacivertliler, en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşamıştı. Fenerbahçe 15 maçlık serisinde 11 galibiyet elde ederek 4 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor

NANI ATMAYA DEVAM EDİYOR
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, gollerine Bursaspor karşısında da devam etti. Sarı lacivertli formayla ilk iki golünü ligin 3. haftasında Antalyaspor'a atarak takımına galibiyeti getiren Nani, hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde de Molde ağlarını havalandırmıştı. Bursaspor karşısında da oldukça istekli bir oyun ortaya koyan Portekizli futbolcu, takımı adına 20. dakikada rakip fileleri havalandırdı. Nani, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda gol sayısını 4'e çıkardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor
PEREIRA-VAN PERSIE GERİLİMİ!

MARKOVIC GÖZ DOLDURDU
Sarı lacivertli takımın transferin son gününde Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, Kadıköy'deki ilk maçında göz doldurdu. Geçen hafta Kasımpaşa maçında oyuna 62. dakikada dahil olarak sarı-lacivertli formayı ilk kez giyen Markovic, 20. dakikada Nani'nin attığı gole asisti yaptı. İlk kez 11'de şans bulan Markovic, özellikle top ayağına geldiğinde süratli oyunuyla taraftarların alkışını aldı.
Öte yandan maçın 88. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil olan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek, bu sezon ilk defa bir lig maçında oynadı.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor

Volkan, Van Persie'nin golünden sonra sevincini yedek kaleci Fabiano ile paylaştı.

Haberin Devamı

STOCH KADROYA ALINMADI
Sözleşmesinde Fenerbahçe’ye karşı oynadığı takdirde 2.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunun kullanılması zorunlu olan Miroslav Stoch, Ertuğrul Sağlam tarafından bu nedenle kadroya alınmadı. Stoch’u ilk 18’in dışında bırakan Sağlam böylece zorunlu satın alma opsiyonunun işletilmemesini sağladı.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor
PEREIRA: VAN PERSIE BİZE GÖSTERDİ Kİ...

KJAER RİSKE EDİLMEDİ
Fenerbahçe’nin Danimarkalı yıldızı Simon Kjaer iyileşmesine ve takım ile birlikte çalışmasına rağmen Pereira tarafından riske edilmedi ve kadroya alınmadı Tecrübeli futbolcu karşılaşmayı tribünden izlerken Beşiktaş maçı düşünülerek böyle bir kararın alındığı öğrenildi.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor


TRİBÜNLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOLDU
Karşılaşmayı 30 bin 529 seyircinin izlediği açıklanırken, 300 kadar da Bursaspor taraftarı geldi. İki takım taraftarı arasında zaman zaman gerginlikler yaşanırken aradaki polis kordonu nedeniyle önemli bir sorun yaşanmadı.

MERT GÜNOK İLK KEZ RAKİP OLDU
Futbola Fenerbahçe altyapısında başlayan ve sezon başında Bursaspor'a transfer olan kaleci Mert Günok, ilk kez sarı-lacivertli takıma rakip oldu. Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in arkasında ikinci kaleci olan ve geçen sezon sonu sözleşmesi sona eren Mert, sezon başında Bursaspor'un yolunu tutmuştu. Kadıköy'e bu sefer rakip olarak gelen Mert, iki gol yedi ve takımının sahadan mağlup ayrılmasına engel olamadı.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor

TARAFTARDAN HAKEME TEPKİ
Sarı-lacivertli taraftarlar maçın hakemi Barış Şimşek'e tepki gösterdi. Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin Markovic'le yaşadığı pozisyonlarda hakem Şimşek'in verdiği kararlar taraftarları memnun etmedi.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Markovic'in Dany tarafından yere düşürülmesine faul kararı veren Barış Şimşek, Bursasporlu futbolcuya sarı kart göstermediği için taraftarlardan tepki aldı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Markovic'in rakip ceza sahasında yerde kalmasından sonra penaltı bekleyen sarı-lacivertliler, istedikleri karar verilmeyince Şimşek'i ıslıklarla protesto etti. Maç boyunca taraftarlar hakem Barış Şimşek'e tepkilerini sürdürdü.

Maçın 63. dakikasında Bursaspor'un attığı golden önce ikili mücadelede yerde kalan Raul Meireles, faul bekledi. Pozisyonun devamında Necid topu Fenerbahçe ağlarına göndererek maça beraberliği getirdi. Golden sonra itirazından dolayı Meireles sarı kartla cezalandırıldı.

Hakem Barış Şimşek, kararlarından dolayı Bursaspor teknik heyeti ve oyunculardan da zaman zaman tepki aldı.

Fenerbahçe 2 - 1 Bursaspor
HAKEM BARIŞ ŞİMŞEK'TEN İKİ KRİTİK HATA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!