Fenerbahçe 2-0 BeÅŸiktaÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 29, 2016 17:48

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon yarışı yapan iki takımın mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Volkan Şen ve 82. dakikada Nani kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 53 yaparak tekrar liderlik koltuğuna otururken, bir maçı eksik olan Beşiktaş 51 puanda kaldı ve ikinci sıraya geriledi. Sarı-lacivertli ekip sahasında oynadığı son 36 derbi maçı kaybetmedi.

Haberin Devamı

Stat: Ülker 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk. 61 Ozan Tufan), Alper Potuk (Dk. 61 Nani), Volkan Şen (Dk. 78 Hasan Ali Kaldırım), Van Persie
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Cenk Tosun), Quaresma, Sosa, Olcay Şahan (Dk. 46 Gökhan Töre), Gomez
Goller: Dk. 3 Volkan Şen, Dk. 82 Nani (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 11 Alves, Dk. 20 Caner Erkin, Dk. 66 Volkan Şen, Dk. 79 Nani (Fenerbahçe), Dk. 20 Quaresma, Dk. 66 Sosa (Beşiktaş)

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş

Haberin Devamı

PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYINIZ...

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
3. dakikada Fenerbahçe, sol çaprazda kazandığı serbest vuruşta üstünlük golünü buldu. Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde sağ çaprazda boş pozisyonda topla buluşan Volkan Şen, meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0. 
82. dakikada Delgado'nun hatasında topu alan Ozan Tufan, saÄŸdan ceza alanına girdiÄŸi anda meÅŸin yuvarlağı altıpasta müsait durumda bulunan Nani'ye gönderdi. Portekizli oyuncu, meÅŸin yuvarlağı rahat bir ÅŸekilde filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.Â

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
KADIKÖY'DE SERİ 18 MAÇA ÇIKTI
Derbide kayıp yaşamayan Fenerbahçe, Süper Lig'de iç sahadaki yenilmezlik serisini 18 maça çıkardı. Evinde 1 yılı aşkın süredir lig maçı kaybetmeyen sarı-lacivertliler, taraftarı önünde ligde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildi. Fenerbahçe, bu maçtan sonra oynadığı 18 maçta 15 galibiyet alırken, 3 kez de berabere kaldı. Bu sezon Süper Lig'de sahasında yenilmeyen tek takım konumunda bulunan sarı-lacivertliler, 12 maçta 10 galibiyet elde etti, 2 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, 53 puanın 32'sini Kadıköy'de aldı. 

Haberin Devamı

VOLKAN ÅžEN'DEN Ä°LK GOL
Fenerbahçeli futbolcu Volkan Şen, sarı-lacivertli forma altında Süper Lig'deki ilk golünü derbide attı. Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Volkan, Süper Lig'de derbiye kadar sarı-lacivertli formayla çıktığı 14 maçta gol sevinci yaşayamamıştı. Beşiktaş'a 3. dakikada attığı golle Süper Lig'de 296 gün sonra golle buluşan Volkan, ligde en son Bursaspor formasıyla 9 Mayıs 2015'de Kardemir Karabükspor ağlarını havalandırmıştı.

ALVES VE CANER CEZALI
Fenerbahçe'de Bruno Alves ile Caner Erkin, gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Derbide gördüğü kartla bu sezon 8. kez sarı kartla cezalandırılan Portekizli ile 4. kez sarı kart gören Caner, haftaya Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

FERNANDAO YÄ°NE OYNAYAMADI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, sarı-lacivertlilerin üst üste ikinci maçında da oyuna giremedi. Lokomotiv Moskova karşısında, bu sezon ilk kez kadroda olduÄŸu bir maçta süre alamayan Fernandao, derbide de yedek kulübesinden çıkamadı. Sarı-lacivertlilerin diÄŸer forveti Van Persie ise bu sezon ligde 3. kez bir maçta 90 dakikayı tamamladı. Hollandalı golcü takımının oynadığı 23 maçın 22'sinde süre buldu. Â

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
FENERBAHÇELİLER BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Maçın bitiminden sonra orta yuvarlakta toplanan Fenerbahçeli futbolcular, taraftarlarla tezahürat yaptı. Volkan Demirel tribünleri susturduktan sonra tezahürata başlarken, taraftarlar tezahüratın devamını getirdi. Nani, galibiyet coşkusunu uzun süre sahadan ayrılmayıp çocuğuyla futbol oynayarak kutladı. Çocuğuyla top oynarken sahaya giren bir taraftar Nani'ye koşarak sarıldı. Güvenlik güçleri taraftarı sahadan çıkarmak isterken araya giren Nani, formasını hayranına verdi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN SERİSİ SONA ERDİ
Beşiktaş, Süper Lig'de 8 maç sonra yenildi.Ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra yaptığı 8 maçta 7 galibiyet ve bir beraberlik alarak 22 puan toplayan siyah-beyazlı ekibin yenilmezlik serisi, Fenerbahçe karşısında yaşadığı 2-0'lık mağlubiyetle sona erdi. Beşiktaş, sarı-lacivertliler karşısındaki mağlubiyetle bu sezon üçüncü kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, ligin 2. haftasında da sahasında Trabzonspor'a 2-1 mağlup olmuştu.

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
OĞUZHAN'DAN DEĞİŞİKLİK TEPKİSİ
Fenerbahçe'nin Luis Nani'yle bulduğu ikinci golün ardından futbolcu değişikliğine giden Beşiktaş'ta oyundan çıkan Oğuzhan Özyakup'un, kollarını iki yana açarak kenar yönetimine sitemde bulunması dikkati çekti. 

Haberin Devamı

TRÄ°BÃœNLER DOLDU: 43 BÄ°N 182 SEYÄ°RCÄ°
Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Ülker Stadı'nın tribünlerinin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına destek verdiler. Öte yandan, karşılaşmayı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic ve bazı basketbolcular da stattan izledi. Mücadeleyi 43 bin 182 seyircinin izlediği açıklandı.

FİKRET ORMAN DA KADIKÖY'DE
Derbi maçı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da statta izledi. Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala, siyah-beyazlı yöneticilerle Kadıköy'e gelen Orman, protokol tribünündeki yerini aldı. 

LÄ°GDE Ä°KÄ°NCÄ° KEZ GOL ATAMADI
Kaydettiği 49 golle ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduran Beşiktaş, bu sezon ikinci kez bir maçta gol atamadı. Beşiktaş, daha önce de 13. haftada sahasında Akhisar Belediyespor'la oynadığı müsabakada gol sevinci yaşayamamıştı.

ALEX VE SOW'DAN DESTEK MESAJI
Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex de Souza, derbi öncesi sarı-lacivertli takıma başarılar diledi. Alex, sosyal medya hesabından, Beşiktaş'a attığı bir golün fotoğrafını ve "Başarılar Fenerbahçem" mesajını paylaştı. Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktığı bütün Beşiktaş derbilerinde gol atan Moussa Sow da derbiyi unutmadı. Sow, Beşiktaş'a gol attığı bir videoyu sosyal medyada paylaşarak "Günaydın Fenerbahçe" mesajı yayımladı.

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
DEMBA BA'DAN DESTEK MESAJI
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Demba Ba, derbi öncesi siyah-beyazlı takıma destek mesajı gönderdi.Senegalli futbolcu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre'nin, Galatasaray derbisinde attığı golün ardından yaptığı sevinç gösterisinin bir benzerinde bulunarak, "Kartal gol gol gol... Beşiktaş geliyor. Seni çok seviyorum Beşiktaş. Seni çok seviyorum Türkiye" paylaşımında bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar, Demba Ba'nın bu paylaşımına büyük ilgi gösterdi.
Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
FENERBAHÇE, DİYARBAKIRLI ÇOCUKLARI MİSAFİR ETTİ
Fenerbahçe Kulübü, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen çocukları derbi maçta misafir etti. Daha önce İstanbul'u görmemiş 8-10 yaş grubundaki çocuklar, sarı-lacivertli kulübün bir grup kongresi üyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Ülker Stadı'nda izleme şansı buldu.
Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş

BAKMADAN GEÇME!