Fenerbahçe 1-1 FC Vaslui

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-1 FC Vaslui
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 19:26

3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike soruşturmasında tutuklanan ve 1 yıl cezaevinde kalan 444 gün sonra Kadıköy'e gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın morali bozuldu. En son 15 Mayıs 2011'de Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 6-0 yendiği maçı izleyen Yıldırım, uzun bir aradan sonra geldiği Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan bu kez üzüntüyle ayrıldı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Vaslui ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı seyreden Yıldırım, bu kez 90 dakika sonunda gülemedi.

Haberin Devamı

23 aylık aradan sonra ilk Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe,  Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme ilk tur maçında Şükrü Saracoğlu'nda Vaslui ile 1-1 berabere kaldı.

Rakip 75. dakikada Antal ile öne geçerken, Fenerbahçe'nin golü ise 90. dakikada Bekir İrtegün'den geldi.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN YEDİĞİ İLK GOL - WEB TV

BEKİR FENERBAHÇE'Yİ İPTEN ALDI - WEB TV

AZİZ YILDIRIM YENİDEN SARACOĞLU'NDA - FOTO GALERİ- Süleyman ARAT'ın objektifinden

MAÇTAN KARELER - Süleyman ARAT ve Semih BAHADIR'ın objektifinden

Fenerbahçe'nin 75. dakikada Antal'ı durduramadığı pozisyonun diğer kahramanları ise sarı lacivertlilerin 2 yeni transferi Mehmet Topal ve Egemen Korkmaz oldu. Mehmet Topal'ın geri pası Egemen'i zor durumda bırakırken, milli oyuncu topu kontrol edemedi ve Rumen ekibinde araya giren Antal bu hataları affetmedi ve golü attı.  Egemen ve Mehmet Topal'ın hatasını telafi eden isim ise Alex'in ortasında 90. dakikada kafayla topu filelere gönderen Bekir İrtegün oldu.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez Fernandez (İspanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 79 Sow), Stoch (Dk. 61 Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Mehmet Topuz)
Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 88 Vasile), Caue, N'Doye, Sanmartean, Stanciu (Dk. 60 Sburlea), Niculae (Dk. 81 Costin)
Goller: Dk. 75 Antal (Vaslui), Dk. 89 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 27 Cristian, Dk. 44 Alex, Dk. 83 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Sburlea (Vaslui)

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Haberin Devamı

Saracoğlu'nda Vaslui ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe 8 Ağustos'ta Romanya'da oynanacak rövanş maçında tur atlayabilmesi için rakibini öncelikle yenmesi gerek. 0-0'lık sonuçta Vaslui tur atlayacak, 1-1'de maç uzayacak, 2-2 ve daha gollü beraberliklerde sevinen sarı lacivertliler olacak.

FENERBAHÇE HAFİF YARALI - Çağrı Develioğlu yazıyor

EMRE'Yİ ÇOK ARADILAR


Fenerbahçe, Vaslui karşısında geçtiğimiz sezon sonunda Atletico Madrid'in yolunu tutan Emre Belözoğlu'nun yokluğunu fazlasıyla hissetti. Mehmet Topal'ın çok geriye yaslanması Baroni'nin ise fazla etkili olmaması sarı lacivertlilerin Rumen ekibin üzerinde baskı kurmasını zorlaştırdı.

HAKEM PENALTIYI ATLADI

Maçın ikinci yarısında Egemen'in Vaslui ceza sahası içerisinde çekilerek yere indirilmesini İspanyol hakem penaltı olarak değerlendirmeyince otoriteler tarafından eleştiri konusu oldu.

MAÇIN AYRINTILARI

Şükrü Saraçoğlu'nda en son 15 Mayıs 2011 yılında Fenerbahçe - Ankaragücü maçını izleyen Aziz Yıldırım yaklaşık 14 ay sonra ilk kez protokol tribünündeki yerini aldı. Yıldırım tribünlerdeki yerine gitmeden önce sarı lacivertli taraftarların arasına girdi ve büyük ilgi ile karşılaştı.

YENİ TRANSFERLER İLK MAÇINA ÇIKTI

Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için kadrosuna kattığı Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçlarına çıktılar. Egemen Korkmaz savunmanın ortasında, Hasan Ali Kaldırım sol bekte, Mehmet Topal orta alanda ve Kuyt da orta alanın sağında görev yaptılar. Yeni transferlerden genç futbolcu Salih Uçan, maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı.

Haberin Devamı

AVRUPA HASRETİ BİTTİ

ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya’nın Vaslui takımıyla karşı karşıya gelen Fenerbahçe sezonun ilk resmi maçına çıktı. Geçen sezon şike soruşturması sürecinde Şampiyonlar Ligi’nden men edilen sarı lacivertli ekip, yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından Avrupa kupası mücadelesine çıktı. Fenerbahçe, bundan önceki son Avrupa kupası maçını, 26 Ağustos 2010’da UEFA Avrupa Ligi play off mücadelesinde Yunanistan’ın PAOK takımıyla yine Kadıköy’de yapmıştı.

EGEMEN VE MEHMET TOPAL FORMAYI ÖPTÜ

F.BAHÇE taraftarı yeni transferlerden Mehmet Topal ve Egemen’e özel ilgi gösterdi. İki futbolcuyu da tribünlere çağıran sarı lacivertliler, “Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese” tezahüratı altında Mehmet Topal ve Egemen’e formalarını öptürdü.

Haberin Devamı

GECENİN SÜRPRİZİ SEMİH ŞENTÜRK

AYKUT Kocaman, Vaslui karşısında Semih Şentürk’ü ilk 11’de sahaya sürerek büyük bir sürpriz yaptı. Ancak bekleneni veremeyen tecrübeli oyuncu devre sonunda soyunma odasında kaldı ve yerini Mehmet Topuz’a bıraktı. Varlık gösteremeyen bir diğer isim Stoch’a da 61 dakika dayanan Kocaman, Slovak yıldızın yerine Caner’i oyuna soktu.

UEFA FENER'İ MANŞETE TAŞIDI

Vaslui ile evinde oynadığı maçta favori gösterilen Fenerbaçe’nin beraberliği son anda kurtarması gecenin en dikkat çeken unsuruydu. UEFA’nın resmi internet sitesi de sarı-lacivertlileri manşete taşıdı. UEFA, konuk ekibin sürpriz galibiyetine Bekir’in son dakikadaki kafasının engel olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

TARİHİ GOL UMUT OLDU!

Bekir İrtegün, Avrupa Kupaları’ndaki ilk golünü attı. F.Bahçe’nin tur şansını devam ettirdi.

VASLUİ karşısında sıkıntılı bir 90 dakika yaşayan Fenerbahçe’ye hayat veren golün sahibi Bekir tarihe geçti. Kariyerinin ilk Avrupa Kupası golünü Romen takımını filelerine gönderen Bekir İrtegün, sarı lacivertli takımın başarılı oyuncuları arasında yer aldı. 90. dakikada Alex’in sağdan ortasında, ceza alanı içinde topu iyi takip edip şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderen Bekir İrtegün 5. kez çıktığı Avrupa Kupaları’nda ilk golüne ulaştı.
Milli oyuncu böylece 444 gün sonra gol atmış oldu. Bekir İrtegün, Fenerbahçe formasıyla en son 15 Mayıs 2011’de tarihinde 6-0 kazanılan Ankaragücü maçında rakip fileleri havalandırmıştı. Bekir, “Romanya’dan turu alıp, geleceğiz” dedi.


MAÇTAN NOTLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!