Fenerbahçe 1-0 Feyenoord / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Feyenoord / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 21:02

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında Fenerbahçe, evinde Feyenoord'u 1-0 mağlup etti. Mücadelesiyle beğeni toplayan sarı lacivertli takıma galibiyeti getiren golü, 18. dakikada Emenike attı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 4'e çıkardı ve A Grubu'nda liderliğe yükseldi. Bu sezon 10. resmi maçında ilk mağlubiyetini alan Feyenoord ise 3 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Ülker 
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç) 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 86 Alper Potuk), Sow, Emenike (Dk. 77 Van Persie) 
Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin (Dk. 82 Kramer), Kongolo, Van der Heijden, Kuyt, El Ahmadi, Trindade, Toornstra, Berghuis (Dk. 57 Bilal Başaçıkoğlu), Jorgensen 
Gol: Dk. 18 Emenike (Fenerbahçe
Sarı kartlar: Dk. 26 El Ahmadi, Dk. 29 Van der Heijden, Dk. 44 Kongolo (Feyenoord), Dk. 29 Emenike, Dk. 75 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Fenerbahçe 1-0 Feyenoord / MAÇIN ÖZETİ
MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
18. dakikada Feyenoord'da Kuyt'ın hücuma çıkarken Lens'e kaptırdığı topu alan Ozan Tufan, önündeki boşluğu değerlendirerek, ceza sahasına sokuldu. Ozan, ceza sahası önünde pasını sağdan içeri hareketlenen Emenike'ye aktardı. Nijeryalı futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazda yerden vuruşunda uzak kale direğine çarpan top, filelerle buluştu: 1-0.
72. dakikada Kuyt'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Jorgensen, ceza sahası içi sol çaprazda meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Volkan Demirel'in üzerinden aşırttı. Kaleye giden topa son anda müdahale eden Skrtel, mutlak bir golü önledi.
78. dakikada Fenerbahçe, Lens ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Kendi ceza sahası yayı önünden hareketlenen Lens, bir rakibinden sıyrıldıktan sonra yaklaşık 70 metre götürdüğü topla kaleci Jones ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top yandan auta gitti.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE 7 MAÇTIR YENİLMİYOR 
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Molde (3-1) maçında alan Fenerbahçe, daha sonra çıktığı 7 Avrupa kupası maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde sadece 2 gole izin verdi. Sarı-lacivertliler, sahasındaki son 5 Avrupa maçını (Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers ve Feyenoord) kazandı.

 

Haberin Devamı

700 HOLLANDALI
Karşılaşmayı izlemek üzere yaklaşık 700 Feyenoord taraftarı geldi. Hollandalılar takımlarına maç öncesi ve maç sırasında büyük destek verdiler.  

VOLKAN ŞEN'İN CEZASI BİTTİ
Fenerbahçe'nin başarılı kanat oyuncusu Volkan Şen cezasını Feyenoord maçıyla tamamladı. Geçen sezon Braga maçında hakem yaptığı fiziki müdahale nedeniyle Volkan, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'ndan 31 Aralık 2016'ya kadar ceza aldı. Daha sonra UEFA yapılan itirazlar sonucu Volkan'ın cezasını 30 Eylül'e indirdi. Cezası nedeniyle bu sezon iki Monaco, iki Grasshoppers, Zorya ve Feyenoord olmak üzere toplam 6 maçta forma giyemeyen Volkan, Fenerbahçe'nin ekim ayından itibaren yapacağı karşılaşmalarda sahaya çıkabilecek.

Haberin Devamı

EMENIKE İLE VAN DER HEIJDER TARTIŞTI
Emenike ile Feyenoord'un stoperi Jan-Arie van der Heijden arasında gerginlik çıktı. Maçın 28. dakikasında Emenike, rakibiyle topsuz alanda girdiği mücadelede yerde kaldı. Oyunun durmasıyla düştüğü yerden kalkan Emenike, rakibinin üstüne doğru koştu. İkili arasında yaşanan itişmeyi araya giren futbolcular sonlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!