Fener lige sarıldı: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Fener lige sarıldı: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2001 02:17

Üst üste 5. maçını kazandı, G.Saray'la puan farkını 1'e indirdi. Revivo, Ogün, Johnson ve Rapaiç'ten yoksun Kanarya, son 4 maçını kazanan G.Antep karşısında başarılı bir oyun çıkardı. Oktay ve Serhat ile sonuca gitti. Deplasman fobisini yendi.

Haberin Devamı

Avrupa bu sene F.Bahçe için kahır olmuştu. Gelen vurdu, giden vurdu. Bu tablo lige de yansıyacak diye korkuluyordu. Öyle ki rakip G.Antep'ti. Dile kolay, 9 yıldır F.Bahçe, rakibini evinde yenemediği gibi Revivo, Ogün, Rapaiç ve Johnson bu maçta oynamıyordu. Ancak sarı lacivertliler sahaya bu dezavantajlarla çıkmasına rağmen hakem Erol Ersoy'un başlama düdüğü ile birlikte maça asıldı. 4. dakikada Andersson'un ara pasında, ceza alanı içinde topla buluşan Ali Akdeniz, kaleci Hasan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, meşin yuvarlağı dışarıya attı. 13. dakikada  Abdullah'ın sağ kanattan köşe atışından ceza alanına indirdiği topa, Ali Akdeniz kafayla vurdu. Savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı.

OKTAY AFFETMEDÄ°

20. dakikada Abdullah'ın kullandığı serbest atışta kale önüne indirdiği topa, Andersson kafayla vurdu. Hasan, sağından kaleye giden meşin yuvarlağı, dokunarak kornere gönderdi. 42. dakikada Ali Akdeniz'in sol serbest atış kullandı. Ceza alanına gönderdiği topa Oktay yakın mesafeden dokundu: 1-0. İlk yarı bu skorla kapandı.

Haberin Devamı

Ä°kinci yarıya G.Antep skoru lehine çevirmek için Emrah ve Fatih ile oyuna baÅŸladı. 54. dakikada Fenerbahçeli Mustafa'nın taç atışından Gaziantepspor ceza alanına gönderdiÄŸi top, Andersson'un kafasının üzerinden geçerek,Gaziantepspor savunma oyuncularını yanılttı. Oktay'ın kafayla vurduÄŸu top, dışarıya çıktı.Â

AKILLI DEĞİŞİKLİK

66. dakikada Mehmet'in yaklaşık 35 metreden sert ve düzgün şutunda, Rüştü topu yumruklayarak ceza alanı dışına çıkardı. 74. dakikada Andersson'un ceza alanı içinden sert şutunda, top direğin dibinden dışarıya çıktı. 77. dakikada Fenerbahçe'de, Oktay'ın yerine Serhat oyuna girdi. 89. dakikada Gaziantepspor savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı topu kapan Serhat, kaleci Hasan Gültang'ı da geçip, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi, maçın skorunu tayin etti, ligdeki ilk golünü attı: 2-0... F.Bahçe, Rize ve Malatya’dan sonra  G.Antep’i de deplasmanda yenmeyi başardı.

MAÇIN ADAMI: ABDULLAH

Özelikle ilk yarıda inanılmaz bir tempo ile oynadı. Orta alanı hakimiyeti altına aldı. Hem top kaptı, hem de top dağıttı. İkinci yarıda temposu düştü ama ilk yarıdaki oyunu ile F.Bahçe'yi taşıdı. Maçın diğer bir kahramanı ise rakip ile adeta boğuşan Kennet Andersson'du.

MAÇIN SAYISI: 1

Fenerbahçe, 90 dakika boyunca tam 7 kez gol pozisyonu yakaladı. Ancak bundan da önemlisi rakibe verdiği pozisyonda. Hep eleştirilen sarı lacivertlilerin savunması bu maçta Gaziantep'e sadece 1 kez pozisyon verdi.

KADER ANI: 42.DAKÄ°KA

F.Bahçe ilk yarıda adına yakışır bir oyun sergiledi. Ancak 42 dakika boyunca yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Herkes sarı lacivertlilerin oyundan düşeceğini düşünürken Oktay'ın golü imdada yetişti.

STAT: KAMÄ°L OCAK

G.ANTEP: 2 Hasan Gültang (**), 27 Mehmet Polat (**), 38 Hasan Yurt (**), 5 Ramazan (**), 3 Mert (*), 14 (Dk.46 Emrah *), 7 Kemal (*), 8 Batista (**), 6 Mustafa Marangoz (*), 99 (Dk.62 J.Cesar *), 16 Hakan Akbulut (*), 10 Mustafa Şahintürk (*), 61 (Dk.46 Fatih *), 56 Hasan Özer (*)

F.BAHÇE: 1 Rüştü (***), 2 M.Mirkoviç (***), 16 Ümit (***), 4 Mustafa (***), 17 Lazetiç (**), 30 Ali Güneş (***), 20 Yusuf (**), 7 (Dk.69 Hakan **), 18 Abdullah (****), 11 Ali Akdeniz (**), 19 Andersson (**), 14 (Dk.81 Ceyhun **), 29 Oktay (**), 9 (Dk.77 Serhat **)

GOLLER: Dk.42: Oktay, Dk.90: Serhat

HAKEMLER: Erol Ersoy (***), Münir Takbak (**), Ragıp Uysal (**)

SARI KARTLAR: Dk.24: Lazetiç, Dk.38: Hasan Yurt, Dk.59: Andersson, Dk.72: Ümit, Dk.81: Hasan Özer

Denizli: Çıkışımız sürüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımının her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Çok yoğun bir maç trafiği yaşadıklarına dikkat çeken Denizli, ‘‘Deplasman baskısını üzerimizden siliyoruz. Çıkışımız devam ediyor. F.Bahçe olarak ne istediğimizi biliyoruz. İyi bir takımız. Önemli nerede olduğumuz değil, maratonu en önde bitirmektir. Kazandığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!