Fener Cimbom’u ezdi:74-53

Güncelleme Tarihi:

Fener Cimbom’u ezdi:74-53
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Olaylar nedeniyle üç defa ara verilen ezeli rakiplerin mücadelesinde son gülen sarı lacivertli takım oldu. 25 sayılık performansıyla Dallas, Kanarya'nın galibiyetinde başrol oynadı.

Basketbol Birinci Ligi'nde ilk yarının son haftasında olaylı geçen karşılaşma sonucunda Fenerbahçe, Galatasaray'ı 74-53 yenmeyi başardı.

Maça Zaza, Turner, İbrahim, Comegys ve Levent ilk beşi ile başlayan sarı lacivertliler, ilk dakikalardan itibaren G.Saray karşısında üstün bir oyun sergilediler. Özellikle savunmada çok iyi organize olan F.Bahçe, Comegys ile bütün ribaundları toplarken, İbrahim ile karşı potada sayı buldu. Galatasaray ise savunmasını toparlayamazken, Zaza'nın Bonner'ı kilitlemesi ile sayı bulmakta zorlandı. İlk yarı 43-25 F.Bahçe üstünlüğü ile sona erdi.

G.Saray'da ikinci yarı oyuna giren Orhun üst üste attığı 3 sayılık basketlerle takımını bir anda ateşledi. G.Saray maçın 30. dakikasında farkı 9 sayıya kadar indirdi: 57-48. Ancak G.Saray, pota altındaki ribaundları ezici bir üstünlükle toplayan Fenerbahçe karşısında daha fazla sayı üretemedi. Maç 74-53 F.Bahçe üstünlüğü ile sona erdi.

SALON: Ayhan Şahenk

HAKEMLER: Fatih Dalay (*), Fatih Söylemezoğlu (*)

GALATASARAY: Stewart (**) 15, Kerem (*) 3, Bonner (*) 5, Yiğit (*), Burak (*) 5, Gökhan (*) 3, Selim (**) 5, Teoman (**) 5, Orhun (***) 12, Hüseyin (*)

FENERBAHÇE: Zaza (***) 4, Turner (**) 9, İbrahim (****) 27, Comegys (****) 25, Levent (***) 7, Güray (**), Serdar (**) 2, Erdal (**)

İLK YARI: 43-25 Fenerbahçe lehine

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!